Laden activiteiten

« Alle activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Introductie sjamanisme voor coaches

22 september om 09:30 - 23 september om 16:30

INTRODUCTIE SJAMANISME VOOR COACHES

22 & 23 september 2022

In De Heerlijckyt – Door Chris Hoerée en Ewoud Monbaliu

De basis van het sjamanisme is de overtuiging dat alles energie is, dat alle materie bezield is. We kunnen communiceren met de natuur omdat we er zelf deel van uitmaken. Deze basisprincipes en praktijken worden reeds duizenden jaren, tot op heden, beoefend door natuurvolken, sjamanen, medicijnmannen en -vrouwen, druïden,… over de hele wereld. De sjamaan is de brug tussen de dagdagelijkse wereld en de wereld van het onzichtbare. Via ceremonies, healing praktijken, trancereizen,… herstelt ook de hedendaagse sjamaan balans, helpt transformaties in het leven van mensen te markeren, en is diep verbonden met Moeder Aarde.

Een initiatie in natuurwijsheid en hedendaags sjamanisme maakt ons als coach & procesbegeleider bewuster van onze rol als EarthKeeper ten dienste van de planeet en de komende generaties. Daarenboven is deze opleiding rijk aan toepassingsmogelijkheden voor je eigen praktijk.

  • Als coach gaan we vaak belangrijke transformaties begeleiden, zowel individuele als collectieve. Bij elke transformatie is het nodig iets achter te laten, te ontrafelen, te helen, om zo plaats te maken voor iets nieuws. In de sjamanistische praktijk begeleiden we transformaties vaak via rituelen en ceremonies. Rituelen zijn tegelijk eenvoudig & creatief als ook meerlagig & complex. Ook het medicijnwiel (de 4 richtingen) is een belangrijke tool voor healing en transformatie. Het medicijnwiel is gebaseerd op de transformatie in de natuur, zichtbaar doorheen de seizoenen of, de cyclus van de zon, maar ook in elk creatief project.
  • Een belangrijk deel van het programma is de trancereis. Dit is een heel natuurlijk en krachtig instrument om informatie te halen uit “het veld”, het onderbewuste, via archetypes, symbolen, etc… De trancereis is anders dan meditatie daar ze werkt vanuit intentie, en de verbeelding, innerlijke zintuigen en intuïtie aanspreekt en aanscherpt.
  • Sjamanistische praktijken zijn bij uitstek ervaringsgericht, embodied, en verbonden met de natuur. Dit geeft energie bij moeilijke processen, de natuur werkt actief mee.
  • De Talking Circle, een manier van spreken & luisteren kenmerkend voor natuurvolken, creëert sacred space, brengt rust, verdieping en verbinding in het werken met groepen en teams.
  • Sjamanistische praktijken kunnen geïntegreerd worden in je werk als coach, zoals systeemopstellingen, natuurcoaching, Theory U, Deep Democracy, Actieve Hoop, visie/missie oefeningen, cirkelwerk, creatief denken, organisatierituelen, etc …

De begeleiding

Chris Hoerée is organisatie- en leiderschapscoach, psychologe, natuurcoach en hedendaags sjamane. Chris is oprichtster van EarthWays en kernlid van Corporate Rituals. Ze begeleidt visie- en transitietrajecten naar meer duurzaamheid in organisaties, o.a. op basis van Economy for the Common Good, organiseert nature retreats in binnen- en buitenland en begeleidt seizoens- en natuurrituelen. Als personal coach, begeleidt ze mensen in hun transformatieprocessen en hun quest naar zingeving en een vol en authentiek leven.

Ewoud Monbaliu is sociaal ondernemer en oprichtend vennoot bij participatie-expert Levuur. Hij begeleidt overheden en organisaties bij het beantwoorden van maatschappelijke uitdagingen. Vandaag is zijn focus vooral het versnellen van klimaattransitie. Zijn drijfveer is bij te dragen aan het eren van Moeder Aarde. Als initiatiefnemer van Corporate Rituals zoekt hij nieuwe manieren om oude kennis en rituelen te verbinden met eigentijdse bedrijfsvoering. Zo geeft Ewoud ook professioneel vorm aan het pad van Shamanic Practitioner dat hij sinds 2009 bewandelt.

Voor wie

Personal coaches, therapeuten, procesbegeleiders, team- en organisatiecoaches, co-creatieve facilitatoren, en bij uitbreiding iedereen die de rijkdom van het sjamanisme wil verkennen en dit wil integreren in het dagelijks leven van werk, gezin, gemeenschap.

Praktisch

Deze tweedaagse gaat door in De Heerlijckyt van Elsmeren, Weg op Halen 2B, 3450 Geetbets (Diest).

Dag 1:  Start om 10.00 (onthaal vanaf 9.30) – tot 21.00 (eindigend met vuurritueel), lunch potluck (iets om te delen meebrengen), ’s avonds is soep, sla en brood voorzien.

Dag 2:  Start om 9.00 – tot 16.30, vegetarische lunch voorzien – doorlopend koffie, thee, water.

Overnachting is optioneel en boek je via ons door dit aan te geven bij je inschrijving. De prijzen zijn 65€ excl. BTW voor 2-persoonskamer met ontbijt, 85 € excl. BTW voor 1-persoonskamer met ontbijt.

Bijdrage

Standaard prijs:  380€ excl. BTW (459,80€ incl.BTW), overnachting niet inbegrepen.
Supporter prijs:  440€ excl. BTW  (532,40€ incl.BTW), overnachting niet inbegrepen.
Wens je een verlaagde prijs mogelijk te maken voor een andere deelnemer, dan betaal je de Supporter prijs.
Indien je graag wil deelnemen maar de prijs is een drempel, stuur dan een mailtje met je vraag aan Ewoud of Chris.

Contact

ewoud@levuur.be, +32 (0)478.40 74 29

chrishoeree@earthways.eu,   +32. (0)486.10.77.08

Schrijf je in

Schrijf je in via een mailtje of onderstaand inschrijvingsformulier. Je bent zeker van je plaats na betaling van het volledige bedrag (incl. BTW), op rekening nummer: De Big Blue bv BE76 7330 2770 0095 – met vermelding: Sjamanisme voor Coaches + naam deelnemer.

Gegevens

Begin:
22 september om 09:30
Einde:
23 september om 16:30

Organisatoren

Ewoud Monbaliu
Chris Hoerée

Locatie

Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2
Geetbets, 3450 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Privacy Preference Center