Laden activiteiten

« Alle activiteiten

 • Dit event is voorbij.

Actieve Hoop

11 september om 11:00 - 12 september om 19:00

230€

Hoe zetten we de huidige chaos als hefboom in om samen een nieuwe, levensondersteunende samenleving te creëren? 

Tweedaagse workshop vlakbij Brussel op 11 en 12 september 2019

Duurzame bedrijfsvoering doe je best vanuit een krachtig doorleefde verwantschap met alles wat leeft en iedereen die deze blauwe planeet van ons erft. Hoe doorbreken we de tredmolen die door spitstechnologie en flitseconomie steeds sneller lijkt te draaien? Hoe kun je mee de omslag naar een meer duurzame samenleving realiseren? Heb je ook nood aan een positieve aanpak? Wil je mee het tij helpen keren? Verlang je naar actie, inspiratie en hartsverbinding met mensen die jouw bezorgdheid delen? Ben je zoekende in hoe je zelfzorg en zorg voor de Aarde en voor elkaar in evenwicht kan brengen? Ben je op zoek naar een diepere zingeving van je leven?

Actieve hoop is een tweedaagse workshop die zich baseert zich op Joanna Macy’s (USA) bestseller ‘Actieve Hoop. Hoe kun je de chaos onder ogen zien zonder gek te worden?’.

Deze workshop is een prachtig én krachtig ervaringsgericht proces. De methodiek steunt op recente wetenschappelijke inzichten uit de systeemtheorie, ecopsychologie, gedragswetenschappen en de principes van collectieve intelligentie. Maar ook op oude wijsheidstradities uit alle windrichtingen.

Je brengt tijd alleen door in de natuur en leert haar kennen als toegewijde partner, zielespiegel en inspiratiebron.

In verbinding met de natuur en met elkaar her-ontdek je jouw unieke gaven, en leer je hoe je ze op een gebalanceerde manier in kan zetten om wezenlijk bij te dragen aan een andere en betere wereld.

Je voelt je krachtiger en gesterkt door de ervaring van fellowship met de andere deelnemers,  maar ook door een diepere connectie met jouw liefde voor het Leven zelf.  Doorheen het proces worden je natuurlijke levensvreugde en vitaliteit vanuit de diepte gevoed.

Doordat je met andere ogen naar onze wereld leert kijken, weet je dat hopen niet voor naïeve dromers is maar voor realistische en betrokken doeners.

 

VOOR WIE

 • Voor iedereen die bezorgd is om de wereld en die zichzelf en anderen in beweging wil krijgen om bij te dragen aan de opbouw van een levensondersteunende samenleving
 • Voor iedereen die ecologisch en sociaal denken wil omzetten in geïnspireerde actie
 • Voor iedereen die op zoek is naar meer balans tussen zelfzorg en zorg voor elkaar en onze Aarde
 • Voor iedereen die nood heeft aan meer zingeving in zijn of haar leven
 • Voor iedereen die de natuur als krachtbron en leermeester wil ontdekken
 • Voor iedereen die al jaren op pad is en nood voelt aan een nieuwe boost

DOOR WIE

Inge Vermeire

Mensen begeleiden in hun groeiproces is mijn passie en werkdomein. Ik heb mezelf echter 25 jaar lang wanhopig afgevraagd wat er nodig is om de mensheid te bewegen tot een diepere betrokkenheid op het welzijn van onze Aarde. Dankzij het werk van Joanna Macy heb ik eindelijk een instrument in handen gekregen om hier actief aan bij te dragen. Het prachtige is dat dit werk mijn wetenschappelijke basisopleiding naadloos samenbrengt met de spirituele en therapeutische kennis die ik de voorbije decennia opdeed. Het is één indrukwekkend krachtig geheel. Een geheel dat werkt! Hallelujah!

 

Ewoud Monbaliu

Sociaal ondernemerschap vormt een belangrijke drijfveer in mijn dagelijkse keuzes. Dit uitte zich o.a. in het mee oprichten van bedrijven zoals Change Designers (social marketing) en Levuur (participatie en stakeholdermanagement), evenals de jongerenorganisatie Zuiddag (nu: YOUCA). Door het lezen van ‘Actieve Hoop’ en het deelnemen aan de bijhorende internationale webinar-opleiding beschikte ik plots over bijkomende woorden en handvaten over het hoe en waarom van de maatschappelijke omslag. Ik deel deze kennis en ervaring graag met jou.

 

 

WANNEER

Woensdagmorgen 11 september (onthaal vanaf 8u30, start om 9u30) t.e.m. donderdagnamiddag 12 september (einde voorzien om 17u). We voorzien een avondprogramma op woensdagavond (tot circa 22u).

HOEVEEL

 • Basiskost. We vragen voor deze volledige tweedaagse een deelname in de kosten van 190€+BTW, zijnde
  €230 BTW inclusief. Deze prijs dekt de kost voor vegan biocatering (1 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner, koffiepauzes) en 1 overnachting (je deelt je kamer met een andere deelnemer). Indien je niet blijft overnachten, dan betaal je €145+BTW, zijnde €175 BTW inclusief.
 • Vrije bijdrage. Op het einde van de workshop bepaal je naar eigen geweten en portemonnee: “hoeveel was jou de begeleiding en voorbereiding van deze workshop waard?”. Deze bijdrage is een vergoeding voor de twee begeleiders Inge en Ewoud.

WAAR

Je verblijft op 10 minuten rijden van Brussel in “Het Verblijf”. Ons gastkoppel Inge en Hugo verbouwden in het Pajottenland een oude vierkantshoeve tot een prachtige eco-B&B met een mooie zaal. Je gaat ook geregeld naar buiten, ondermeer in het prachtige parklandschap rond het kasteel van Groenenberg.

Het Verblijf, Rosweg 54, Sint-Martens-Lennik. Bereikbaar via metrostation Erasmus. We komen je daar desgewenst oppikken.

 

HOE INSCHRIJVEN

 • Stuur een mail naar ewoud@levuur.be met je contact- en facturatiegegevens. Je ontvangt aansluitend een factuur met de vraag tot overschrijving.
 • Je inschrijving is definitief na overschrijving van €230 (op rekeningnr. BE76 7330 2770 0095 – De Big Blue bvba).
 • Omwille van de beschikbare kamers beperken we ons tot max. 15 deelnemers die kunnen blijven overnachten.

 

Voor meer informatie contacteer je:

‘Hoop is niet de overtuiging dat het zal lukken. Hoop is de zekerheid dat wat we gaan ondernemen zinvol is, hoe het ook uitdraait’

 

Gegevens

Begin:
11 september om 11:00
Einde:
12 september om 19:00
Kosten:
230€

Organisatoren

Ewoud Monbaliu
Inge Vermeire

Locatie

Het Verblijf
Rosweg 54
Sint-Martens-Lennik, Belgium
+ Google Maps