“Look deep in nature and then
you will understand everything better”
Albert Einstein

Ik ben bedrijfsleider, executive coach, kasàlà dichteres en herboriste.

Als bedrijfsleider van mijn eigen bedrijf in professionele conferentieorganisatie heb ik 18 jaar complexe organisatieprojecten mee in goede banen geleid. Mijn klanten waren universitaire instellingen, overheden en internationale wetenschappelijke verenigingen in diverse sectoren.

Vandaag coach ik individuen en begeleid ik groepsprocessen. De enorme nieuwsgierigheid naar de uniekheid van elke mens en het geloof dat door voortdurende reflectie, zelfbewustwording én actie, transformatie mogelijk is, drijft me hierin.

In 2017 komt het eeuwenoude Afrikaanse ritueel van de Kasàlà op mijn pad. Ik ben meteen verkocht omdat het me zo naar de ziel grijpt, zo ontroerend mooi is en zo ongemeen krachtig en verbindend. Deze kunst heeft een enorm verbindend potentieel ook binnen organisaties en bedrijven.

Ik ben ook sterk geboeid geraakt door overgangsrituelen rond sterven en afscheid. Ik geloof dat wanneer we op een bewuste en aanwezige manier verbinding maken met onze sterfelijkheid, dit het potentieel heeft om ons meer in verbinding te brengen met wie we echt zijn, met elkaar, met dé en onze eigen natuur en met dat wat groter is dan onszelf – ten behoeve van een meer liefhebbende en vreugdevolle mensheid.

Een kasàlà-workshop in een organisatie of bedrijf, bijvoorbeeld als teambuilding, kan op een zinvolle manier gecombineerd worden met andere rituelen, met natuurbeleving of met creatieve elementen. Deze helpen mee een context te scheppen waarbij we helemaal uit ons hoofd kunnen gaan en verbinding kunnen maken met de essentie en het grotere geheel.

“Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and it’s beauty”
Albert Einstein

www.kasalaland.artwww.momentum-coaching.eu