Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

A tribe gathering: RITUELE PRAKTIJKEN VOOR BEZIELDE ORGANISATIES

21 March 2023 om 13:30 - 23:00

21 03 23    HEERLIJCKYT VAN ELSMEREN   13:30 – 23:00

Waar mensen samenkomen in groep, zul je rituelen zien. Rituelen vind je in alle werelddelen en in alle tijden. Ook in organisaties, teams en gemeenschappen brengen kleine en grote rituelen betekenis, verbondenheid en verdieping.

Ontdek op welke manieren je als leider, organisatiecoach of bedrijfsconsultant rituelen en Oude Wijsheid kunt inzetten om meer verbinding en gedeelde purpose te creëren. Hoe je via rituelen moeilijke gebeurtenissen kan helpen verwerken. Hoe je een hechtere band tussen teamleden creëert. Hoe je navigeert via wijsheid naar innovatie.

Start de lente goed met deze Corporate Rituals Tribe Gathering op 21 maart in De Heerlijckyt. Overdag proef je via hands-on workshops en inspirerende internationale sprekers wat rituelen kunnen betekenen in jouw professionele context. Je wisselt tips en ervaringen uit op deze unieke netwerkbijeenkomst.

Blijf gerust voor het avondprogramma: een heerlijke XL Magic of Weaving in co-productie met De Heerlijckyt. Ervaar de frisheid van het nieuwe seizoen en nieuwe mogelijkheden in een vurig Lenteritueel, ontmoet gelijkgestemden tijdens een heerlijk diner en ga nog eens helemaal los tijdens een Ecstatic Dance met live muziek.

Voor wie

Leiders in organisaties, bezielde ondernemers, HR-managers, team- en organisatiecoaches, bedrijfsconsultants en procesbegeleiders, therapeuten en particuliere coaches, en iedereen die de rijkdom van rituelen en Oude Wijsheid wil integreren in de dagelijkse (professionele) praktijk.

Over de organisator

Corporate Rituals is een snelgroeiend netwerk van organisatiecoaches en bedrijfsconsultants die op de werkvloer of in de gemeenschap rituelen vormgeven en uitvoeren. Via trainingen en netwerkevents delen we onze kennis. Daarom organiseren we deze Tribe Gathering, als uitgelezen start van de lente. Welkom bij onze tribe!

Het avondprogramma ‘Magic of Weaving’ is een co-productie met De Heerlijckyt. Op het prachtige kasteeldomein met 35 ha natuurpark komen jaar in jaar uit teams en individuen samen om zich in deze krachtige leeromgeving te voeden met nieuwe en inspirerende inzichten, en te bouwen aan een wereld met meer bewust leiderschap.

Kies uit één van deze workshops:

1. Hoe faciliteer je verandering vanuit natuurwijsheid?

In veel teams leeft weerstand tegen verandering. Terwijl niets veranderlijker is dan het leven zelf. Een ritueel helpt verandering bewust te markeren, te initiëren, te verwelkomen. In deze workshop proef je van het medicijnwiel, een wereldwijde blauwdruk die teams leert omgaan met de dynamiek van verandering, vanuit de natuurwijsheid van de seizoenscyclus.

2. Hoe help je een team een moeilijke gebeurtenis verwerken?

Een niet-verwerkte gebeurtenis kan ertoe leiden dat collega’s niet langer gemotiveerd zijn, in burn-out gaan of de organisatie verlaten. Dit zorgt niet alleen voor persoonlijke pijn, maar ook voor verlies van tijd, geld en energie. Rituelen helpen teams en organisaties om collectief trauma te verwerken en helen. In deze workshop vertrekken we vanuit jullie insteken om vandaaruit te ervaren op welke manier een ritueel de harmonie kan herstellen.

3. Hoe ontwerp je een ritueel dat je team hechter maakt?

Goede onderlinge relaties zijn cruciaal voor elke bloeiende organisatie. Rituelen helpen de bedrijfscultuur vormen of versterken. In deze workshop krijg je een proevertje over goede ‘ontwerpprincipes’ voor betekenisvolle bedrijfsrituelen, waarbij je rekening houdt met de sociale en culturele achtergrond van de teamleden.

4. Hoe creëer je buy-in voor klimaatbewustzijn & ESG-vraagstukken?

Werknemers zijn loyaler en gemotiveerder als hun werkgever zich maatschappelijk verantwoord opstelt. Dit vraagt om nieuwe manieren van werken en denken. Rituelen zetten de waan van de dag on hold en creëren bewustzijn over hoe we deel zijn van een groter geheel. De IKEA-oprichter gaf aan de huidige CEO voor hij overleed deze opdracht mee: ‘De toekomst van IKEA? Denk op lange termijn, tweehonderd jaar vooruit’. Hoe combineer je dergelijke vooruitziendheid met handelen op korte termijn? In deze proeverij nemen we je mee in een ‘Deep Time’-ritueel. We reizen naar toekomstige generaties om van daaruit onze legacy voor onze nakomelingen te dromen en tot leven te wekken.

5. Hoe innoveer je vanuit Wijsheid? En wat is hierin de rol van kennis?

Innovatie is een basisgrondstof voor elke bloeiende organisatie. Hoe benader je dit als consultant of als leidinggevende? Op welke bronnen van wijsheid tap je in, en hoe verhoudt dit zich tot kennis? In deze workshop kijken we naar innovatie, wijsheid en kennis vanuit academisch-theoretische kaders zoals bijvoorbeeld Corporate Antropologie, en we verrijken dit met embodiment.

 

Over onze internationale sprekers, onze ‘Elders’

Jean Kabuta

Jean Kabuta is emeritus hoogleraar Afrikaanse talen en literatuur aan de Universiteit van Gent. Hij groeide op in Congo en kwam hij n.a.v. de Wereldexpo in 1958 naar België. Dit bracht hem op het pad van de Kasàlà, een oeroud Afrikaans woordritueel geworteld in de Ubuntu-wijsheid. Met een Kasàlà bezingt men de schoonheid van het leven en herinneren we via het noemen van sterke namen elkaar aan wat het is ‘mens te zijn’. Bij Colruyt schreven onder zijn impuls meer dan 1000 werknemers een Kasàlà voor elkaar. Na zijn emeritaat verhuisde hij naar Canada waar hij in Rimouski een Kasàlà-school opende.

Frank Coppieters

Frank Coppieters startte na zijn doctoraat aan de Universiteit van Antwerpen. Via zijn vakdomein theaterwetenschappen kwam hij in contact met sjamanisme, wat zijn leven een wending gaf. Op zijn pad ontmoette hij bijzondere leraren zoals Krishnamurti, Eckhart Tolle and Chögyam Trungpa, Mother Meera, Ama, Osho, Joska Soos. Hij woonde en werkte meer dan 35 jaar Portland (Oregon, US) als internationaal leraar, reikimeester en sjamaan. Sinds 2022 is hij terug in België.

Jean en Frank zijn beiden als Elder betrokken bij Corporate Rituals. Ze belichamen onze verbinding met verschillende wijsheidstradities en houden ons een spiegel voor.

Tickets

Vanuit het oogpunt van inclusiviteit werken we met twee prijzen, een voor particulieren en een voor organisaties. Moest de investering voor jou moeilijk te dragen zijn, maar voel je dat het je roept, neem dan contact met ons op via info@corporaterituals.be.

Middagticket Rituele praktijken voor bezielde organisaties, van 13u30-17u30
Workshops, talks, sharing circles en blessing

160 euro excl. btw. (193, incl. btw) voor particulieren
220 euro excl. btw. (266,2 incl. btw) voor organisaties

Avondticket Magic of Weaving, van 18u00-23u00
Diner, lenteritueel en ecstatic dance met live muziek

60 euro excl. btw. (72,6 incl. btw)  voor particulieren
150 euro excl. btw. (181,5 incl. btw) voor organisaties

Combiticket Tribe Gathering, van van 13u30-23u

200 euro excl. btw. (242 incl. btw) voor particulieren
340 euro excl. btw. (411,4 incl. btw) voor organisaties

Als je voor 15 februari boekt, krijg je 10% korting op je ticket!

Dit is de TicketLink om je in te schrijven

 

Middagprogramma

Rituele praktijken voor bezielde organisaties

13u30
Verwelkoming

14u00
Welkom en opening door Corporate Rituals oprichter Ewoud Monbaliu
Oude Wijsheid voor nieuwe Tijden. Wie zijn we en wat betekent onze missie?

14u15
Sofagesprek: Lies Daenen in gesprek met Frank Coppieters en Jean Kabuta
Wat is een ritueel, wat is wijsheid? Waarom zijn rituelen (meer dan ooit) relevant voor teams en organisaties? Wat kunnen rituelen en oude wijsheid betekenen voor business & leadership in de soms chaotische tijden van vandaag?

14u45
Workshops Introductie
Luister naar de pitch en kies je workshop

15u00
Corporate Rituals Workshops
Keuze uit een van de vijf workshops hierboven

16u30
Pauze met vieruurtje

16u45
Reflectie en Oogst

Hoe kan ik dit vertalen naar mijn eigen praktijk of omgeving? Welke inzichten neem ik mee?

17u15
Wrap up en Blessing van de Elders

17u30
Einde middagprogramma
Overgang naar Magic of Weaving met uitnodiging

 

Avondprogramma

Magic of Weaving

18u00
Verwelkoming en diner op het kasteel
Welkomstmoment, netwerking rond een heerlijk buffet 

19u30
Lenteritueel door Corporate Rituals

Met muzikale omlijsting door Ben Chi en Johannes Siemann

21u00
Opening van de dans
Ecstatic dance feest door dj Ben Chi met live muziek van Johannes Siemann

 23u00
Einde

Details

Date:
21 March 2023
Time:
13:30 - 23:00
Event Category:
Website:
https://heerlijckyt.secure.retreat.guru/program/crfestival21ma23-eventenovernachtingen/?form=1&lang=en

Venue

Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2
Geetbets, 3450 België
View Venue Website

Organiser

Corporate Rituals kernteam
Email
info@corporaterituals.be
View Organiser Website