Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Intensieve leergang in Systemisch & Reconstructief Werk: Weaving Wisdom

10 January 2019 om 08:00 - 11 January 2019 om 17:00

Ook op de werkvloer spelen wetmatigheden die in ieder systeem aan de orde zijn: het recht op een plek, de beweging tussen geven en nemen, de ordening. Tijdens deze leergang ontwikkel je hier rond inzicht, sensitiviteit en vaardigheden. Dit helpt je bij teamontwikkeling, veranderprocessen, leiderschapsontwikkeling, coaching en persoonlijke groei.

Deze leergang omvat 7 tweedaagse modules tussen eind november 2018 en juni 2019. Voor datums andere modules: zie verder, of bekijk agenda.

Ria Verlinden ( 1951 ) Trainer, coach en supervisor. Haar bedding is gestalt, systemisch werk en de traditionele wijsheid binnen Shamanisme en de Zuid Afrikaanse traditie als Sangoma. In opleiding geven, teamontwikkeling is kennis gelijkwaardig aan het ontwikkelen van innerlijke kracht en authenticiteit. www.The7thC.be

Bart De Coninck ( 1963 ) Zijn professionele roots liggen in geneeskunde, psychotherapie en systemisch werk. Zijn passie is reconstructief werk. Hij faciliteert er mannengroepen en gemende groepen en is opleider. www.reconstructiveschool.be

Visie en doel

Doelstelling van deze leergang is expansie. Groei als mens en als professional zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het systemische en reconstructieve veld bieden een vruchtbare voedingsbodem om onze waarneming, keuzes en contactstijl verdert te ontwikkelen. Hiermee maken wij de weg vrij voor gezonde dynamieken, voor meer levenslust en meer verantwoordelijkheid. De relatie tot onze diepere zelf is de bakermat. Hierin zijn de traditionele wijsheid en rituelen een kostbare aanvulling die ons verbinden op de persoonlijke, intergenerationele en collectieve laag.

Systemisch werk

Systemisch Werk richt zich op drie wetmatigheden die in ieder systeem aan de orde zijn: het recht op een plek, de beweging tussen geven en nemen en de ordening. Door sensitiviteit te ontwikkelen over deze pijlers ontstaat dieper inzicht in wat er speelt in de interactie in jezelf, in een team en bredere culturele laag. Deze vaardigheid ontwikkelen creëert meerwaarde binnen individuele coaching, teamontwikkeling, advies bij veranderingsprocessen, leiderschapsontwikkeling en persoonlijke groei. Het systemisch perspectief helpt de onderliggende dynamiek in een systeem verhelderen en wordt zo inzetbaar in het vormen van een interventie of ontwikkelingsstap.

Reconstructief werk

Reconstructief werk is een nieuwe vorm van systemisch werk. De informatie van het wetende veld geeft richting aan de bewegingen in systemisch werk. In reconstructief werk wordt deze informatie internser en nog meer vanuit het lichaam beleeft. Het primitieve brein wordt aangesproken waardoor mentale controle bemoeilijkt wordt. Reconstructief werk opent zo de mogelijkheden om vrijer te worden van mentale, fysieke, emotionele of spirituele blokkades. Elke mens heeft overlevingsstrategieën. Deze houden verband met afgesplitste of ontkende delen die teruggan naar onze geboorte en prille kinderjaren en hun oorsprong kennen in onze persoonlijke, familiale, culturele en collectieve indentiteit. We ervaren onze persoonlijke en collectieve onderstroom vanbinnenuit en vinden zo kracht, moed en richting. Onze eigen autoriteit ontwikkeld en wordt beschikbaar in werk en leven.

Traditionele wijsheid en rituelen: The art of simplicity

De interconnectie die in het Shamanisme verweven zit en de intergenerationele kennis binnen de Zuid Afrikaanse traditie van de Sangoma worden verweven met onze westerse manier van ontwikkelen. Deze wijsheid ervaren en met respect inzetten in een veranderingsproces geeft verdieping. Wij leren over wat een ritueel een ritueel maakt. Hoe kunnen wij stilte dragen als voedingsbodem: dare to see – dare to be

Module 1

 • Opening en grond – holding the space
 • trainer Ria Verlinden
 • 29/30 november 2018

In deze eerste module worden de fundamenten gelegd voor ieders leerproces, zowel persoonlijk als op professioneel vlak. De kaders van systemisch werk en oude wijsheid komen naast mekaar te liggen als handvat om hiermee aan de slag te gaan in jouw ontwikkeling en op jouw werkplek.

Module 2

 • Reconstructief werk als transformatie van overlevingssystemen
 • trainers: Bart De Coninck en Ria Verlinden
 • 10/11 januari 2019

Introductie, ervaring en theoretisch kader van het reconstructief werk. Met een volwassen helderheid leren kijken naar onze kindertijd en de patronen die wij daar ontwikkelden ontmantelen tot een bron van groei.

Module 3

 • Ieder heeft een plek
 • trainer Ria Verlinden
 • 21/22 februari 2019

Wij staan stil bij ons eigen landschap en maken een diagnoseopstelling mbt ons gezin van oorsprong, huidige gezinssituatie, organisatie, team en culturele systemen. We nemen waar zonder oordeel en geven erkenning aan wat buitengesloten leeft.

Module 4

 • Lichaam als leiddraad
 • trainers Bart De Coninck en Ria Verlinden
 • 21/22 maart 2019

Ons lichaam is de beste leiddraad naar ons diepere zelf als man en als vrouw. Expansie en groei dienen zich lichamelijk te verankeren. De weg naar ons lichaam en de wijsheid ervan gaat voorbij onze mentale capaciteit om ten volle te leven, en voorbij maatschappelijke en culturele man- en vrouwbeelden

Module 5

 • De beweging van geven en ontvangen
 • trainer Ria Verlinden
 • 2/3 Mei 2019

Focus van deze module is de intergenerationale taal en uitwisseling. Ontsluitende taal staat centraal. We verkennen het inzetten van taal als werkinstrument in relatie tot het eigen vakgebied. Oefenen met hoe woorden kunnen bekrachtigen en de ziel raken.

Module 6

 • Levenskracht en leiderschap
 • trainers Bart De Coninck en Ria Verlinden
 • 16/17 Mei 2019

Onze geloofssystemen in stand houden kost ons energie. Deze systemen gaan terug tot onze vroegste kindertijd en beperken ons vermogen om aanwezig te zijn. Het proces om er vrijer van te worden geeft autoriteit en leiderschap vanuit kracht en spirit.

Module 7

 • Integratie, oogsten en erkennen
 • trainer Ria Verlinden
 • 20/21 juni 2019

Wij staan stil bij oude wijsheid en rituelen om af te ronden, te eren en erkenning te geven voorbij woorden en begrijpen. Achterom kijken en we vooruit kijken. Een zelfgemaakte paper dient als ondersteuning van dit proces: ‘ Wat doe ik anders en hoe doe ik het nu ? ‘

Voor wie

Voor professionals die relationele vaardigheden willen ontwikkelen in individuele setting, groepen, teams, organisaties en bedrijven.
voor wie een open hart en geest heeft en kiest voor expansie.

Werktijden

van donderdag 14.00u – 22.00

tot vrijdag 9:30u – 18.00u

Locatie

Centrum Het Midden – Westmalle ( B )

www.hetmidden.be

Kosten

niet-residentieel, inclusief maaltijden en materiaal

Indien voor eigen rekening: 2.995euro ex btw

Indien voor rekening werkgever: 3.795euro ex btw

Aanmelden

Ria Verlinden

info@The7thC.be

+32475317280

Details

Start:
10 January 2019 om 08:00
End:
11 January 2019 om 17:00

Venue

Het Midden
Eekhoorndreef 18,
Malle, 2390 België
+ Google Map
Phone
0493 05 32 79
View Venue Website