Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Leergang Weaving Wisdom: Training in systemisch werk, systemische rituelen en reconstructief werk (Module 6)

7 May 2020 om 14:00 - 8 May 2020 om 17:30

€2995

Uitgangspunt van deze training is een moderne en accurate visie op leiderschap en teamontwikkeling.De deelnemers worden uitgenodigd om zich te engageren in een intensief leerproces waarin theoretische kaders, directe ervaringen, casuïstiek en zelf-reflectiie de ingrediënten vormen. Dit verruimt hun blik en verankert hun authenticiteit en leiderschap. Een bredere blik leidt tot gezondere dynamieken.

Deze leergang omvat 7 tweedaagse modules van 2 dagen tussen eind november 2019 en juni 2020. Voor datums andere modules: zie verder, of bekijk agenda.

Download de brochure HIER

Trainers

 

Ria Verlinden is al meer dan 30 jaar Gestalttrainer, supervisor en psychotherapeute. Zij is opgeleid in systemisch werk, systemische rituelen en traditionele wijsheid. Zij geeft hoofdzakelijk workshops en opleiding in opstellingen in relatie tot familie, werk en de bredere verbindingen in gemeenschap. Ria begeleidt tevens vrouwencirkels en is begaan met vrouwelijk leiderschap. www.the7thC.be

 

 

Bart De Coninck is arts, psychotherapeut en relatie- therapeut. Hij is opgeleid in Gestalt, systemisch werk en reconstructief werk. Hij is de oprichter van Eigenkleur, een groepspraktijk voor systemische coaching en therapie. Hij is de directeur van de Reconstructive School Belgium, de Belgische tak van RIIHS, de internationale reconstructive school opgericht door Carola Castillo. Hij begeleidt mannencirkels, workshops en geeft opleiding in reconstructief werk en leiderschapstrajecten. www.reconstructiveschool.be

Visie van deze training

Deze leergang beoogt groei. Groei als mens en als professional zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hiertoe biedt deze training een combinatie van methodieken aan die het systemische gedachtengoed als gemeenschappelijke grond hebben. Desystemische benadering biedt een vruchtbare bodem om onze waarneming, keuzes en contactstijl verder te ontwikkelen. Hiermee maken wij de weg vrij voor gezonde dynamieken. De traditionele wijsheid en het reconstructieve werk vormen een kostbare aanvulling in de verbinding op persoonlijk, intergenerationeel en collectief vlak.

Systemische benadering

We kijken naar de dynamieken in onze familie, in een team of organisatie en naar onze plek en aandeel erin. We doen dit vanuit een wijdere context en een breder perspectief. Dan zien we patronen in wat er zich afspeelt. Dit helpt om onze verantwoordelijkheden helderder te maken en geeft informatie hoe de andere betrokkenen uit te nodigen om hun bijdrage te leveren en hun verantwoordelijkheid op te pakken.

Metasystemische benadering: Reconstructive

Deze benadering helpt om onze innerlijke blokages en patronen te begrijpen. Deze patronen kennen hun oorsprong in onze vroegste kindertijd en maken dat conflicten en tekens van disbalans zich herhalen zonder dat we het door hebben. Ze maken dat we er toe neigen ofwel te veel verantwoordelijkheden naar ons toe te trekken ofwel er te weinig op te pakken. Dit werk laat toe dat deze innerlijke beperkingen transformeren. Zo worden we krachtiger en ontwikkelen leiderschap van binnenuit.

Traditionele wijsheid in systemische rituelen. The art of simplicity.

De interconnectie die in het Sjamanisme verweven zit en de intergenerationele kennis binnen de Zuid Afrikaanse traditie van de Sangoma worden verweven met onze westerse manier van ontwikkelen. Deze wijsheid ervaren en met respect inzetten in een veranderingsproces geeft verdieping. Wij leren over wat een ritueel een ritueel maakt. Hoe kunnen wij stilte dragen als voedingsbodem: dare to see – dare to be

De modules

Module 1: Opening en grond – 28/29 november 2019

In deze eerste module worden de fundamenten gelegd voor ieders leerproces, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. De kaders van systemisch werk, reconstructieve werk en oude wijsheid komen naast mekaar te liggen als aanzet.

Module 2: Transformatie en overlevingssytemen – 9/10 januari 2020

Met een volwassen helderheid leren we kijken naar onze kindertijd en de patronen die wij daar ontwikkelden te transformeren.

Module 3: Ieder heeft een plek – 20/21 februari 2020

Wij staan stil bij ons eigen landschap: ons gezin van oorsprong, huidige gezinssituatie, organisatie, team en culturele systemen.

Module 4: Lichaam als leidraad – 26/27 maart 2020

Ons lichaam is de beste leidraad naar ons diepere zelf. Groei dient zich in eerste instantie lichamelijk te verankeren.

Module 5: De beweging van geven en ontvangen – 23/24 april 2020

Focus van deze module is het ontwikkelen van verantwoordelijkheid in de beweging van geven en ontvangen.

Module 6: Levenskracht en leiderschap – 7/8 mei 2020

Onze geloofssystemen in stand houden kost ons energie. Deze systemen beperken ons vermogen om aanwezig te zijn. Het proces om er vrijer van te worden vergroot ons innerlijk leiderschap.

Module 7: Integratie – 11/12 juni 2020

We geven erkenning aan ons leerproces voorbij woorden. Achterom kijken en vooruit kijken. ‘Wat doe ik anders en hoe doe ik het nu ?’

Voor wie

Voor professionals die op zoek zijn naar groei, innerlijk leiderschap en de verdere ontwikkeling van hun relationele vaardigheden.

Voor leidinggevenden, teamverantwoordelijken, managers, … en hun medewerkers of teamleden uit een brede waaier aan sectoren: bedrijfsleven, openbare administratie, wetenschap, financiële wereld, overheden, onderwijs, zorg, non-profit organisaties, zelfstandigen,….

Voor wie toe is aan een stuk persoonlijke ontwikkeling en groei.

 

Werkuren

donderdag 14.00u tot 21.00 & vrijdag 9:30u tot 17.30u

 

Kosten

€ 2.995,00 ex btw indien voor eigen rekening

€ 3.795,00 ex btw indien voor rekening van werkgever

Deze prijzen zijn niet-residentiëel. Maaltijden, breaks en materiaal zijn in deze prijzen inbegrepen.

 

Aanmelden

Ria Verlinden

info@The7thC.be

+32 475 31 72 80

Details

Start:
7 May 2020 om 14:00
End:
8 May 2020 om 17:30
Cost:
€2995

Organiser

Ria Verlinden
Phone
+32 475 31 72 80
Email
info@the7thC.be
View Organiser Website

Venue

Provinciaal Vormingscentrum Malle
Smekenstraat 61
Malle, 2390 Belgium
+ Google Map
View Venue Website