Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Natuurritueel : Op pad met jouw Heilig Vuur

31 October 2019 om 10:00 - 3 November 2019 om 17:00

€850

Verbinding met je innerlijk vuur betekent krachtig en geïnspireerd leiderschap, een gewortelde focus in de dagelijkse (bedrijfs)beslissingen en beter inzicht/keuze in energieverdeling.

Tijdens dit programma gaan we de verbinding aan met ons innerlijk Vuur, met de oeroude heilige Vuurtradities, en ervaren we manieren om in het leven van elke dag door dit innerlijke Vuur gevoed te blijven. Door vuur met oeroude natuurtechnieken te maken, te vervoeren en te delen en inspiratie te putten uit andere tradities die de kracht van Vuur herkennen als energiebron en leidraad. Zowel individueel als in groep.

Een vierdaagse retraite om de krachten van het Vuur in jezelf te leren kennen.

Begeleiders: 

Annika Zilliacus houdt zich al 25 jaar bezig met het ontdekken en toepassen van sjamanisme. Ze heeft gestudeerd met meerdere sjamanen uit verschillende culturen over de hele wereld. 

Ze geeft les in binnnen– en buitenland, biedt Zweethutceremonies en leidt Vision Quests bij haar thuis in de dichte bossen van Zweden en de Finse archipel. In haar praktijk in 
Borås werkt ze met transpersoonlijke psychotherapie en lichaamswerk, vermengd met oude sjamaanse praktijken en rituelen. Het intieme contact met de Natuur en Geest zijn altijd een sterke bron van inspiratie voor haar geweest en het fundament van al haar werk 

Frans Scheerder M.A., psychotherapeut, pedagoog en trainer, geeft workshops in meerdere landen. Hij laat zich inspireren door zijn ervaringen met medicijnmensen in oorspronkelijke samenlevingen evenals door zijn eigen achtergrond. Frans is een Ritual Elder (USA) die ceremonieën van verschillende culturen respecteert, in het bijzonder de heilige rites uit West-Afrika, waar hij erkend is als medicijnman door zowel de organisatie van medicijnmensen als door de universiteit van Yaoundé en het Ministerie van Openbare Gezondheid. Hij vertaalt ceremonieën naar een meer Westerse vorm, daarbij aangemoedigd door autochtone Amerikaanse stamhoofden en medicijnmensen. Frans is leider geweest bij Zweethutten, Healing Lodges en Vision Quests in Europa en Scandinavië sinds de jaren ’80. Zijn speciale aandacht gaat tegenwoordig uit naar Vision Quest voor professionals en firma’s.   

Jean Verstraete heeft professionele roots in orthopedagogie, Gestalt en lichaamswerk en heeft een jarenlange ervaring met Change- en Peoplemanagement in dienstverlenende bedrijven. Hij combineert  psychotherapeutisch werk (voornamelijk met trauma, HSP en werkgerelateerde problemen) zowel individueel als in groep. Hij heeft een passie voor Natuurrituelen en leidt zowel Zweethutten in België en Frankrijk als Vision Quests in Noord-Europa. 

Hij publiceerde een boek in het Nederlands en Frans over zijn ervaringen met de Zweethut  ‘Aan al mijn verwanten’ ‘A tous mes ancêtres’– 2013. 

 

Waar 

We verblijven in Centre Buirefontaine, in Aubenton (Thiérarche regio, nabij de Franse Ardennen) in Noord-Frankrijk, dicht bij de Belgische grens.  

Zie www.buirefontaine.nl/english  

Je deelt een kamer met 1 of 2 andere deelnemers 

Kostprijs

Kosten zijn alle standaardaccomodatie inbegrepen (bio-catering – extra noden dienen rechtstreeks te worden besproken met het centrum), honorarium begeleiders en vuur– en Zweethutmateriaal.

*  voor deze vierdaagse retraite: 850€ (excl TVA), 200€ waarborg (wordt niet terugbetaald na 15/08/19 tenzij het programma wordt geannuleerd).  

 

Bijkomende informatie  

Aankomst op de eerste dag ‘s ochtends tussen 9 en 11u. Dit geeft de gelegenheid om zich in alle rust te accommoderen. De Ceremonial Gate wordt om 11 u geopend. We eindigen op de laatste dag om 16 u. 

Deze workshops werden voorbereid door Annika, Frans en Jean. 

Voor meer informatie gelieve Jean Verstraete te contacteren via email of telefonisch jean.verstraete@telenet.be or +32 473 931 077 

Details

Start:
31 October 2019 om 10:00
End:
3 November 2019 om 17:00
Cost:
€850

Organisers

Jean Verstraete
Annika Zilliacus
Frans Scheerder

Venue

Centre Buirefontaine
Aubenton, Thiérarche France + Google Map
View Venue Website