Buiten begint binnen

Ik ben kunstenaar, filosofe en coach–procesbegeleider. Als creatieve, intuïtieve verbinder voel ik me gedreven door de kracht en de schoonheid van het kwetsbare.

Professioneel begeleid ik mensen, overheden en organisaties bij veranderingstrajecten. Van binnen naar buiten. Van bewustzijn naar manifestatie. Ik doe dat samen met Annemie Lemahieu vanuit onze organisatie Beleaf. De laatste jaren helpen we vooral steden & gemeenten met het ontwikkelen van een toekomstvisie op basis van hun unieke DNA.

Met creativiteit, intuïtie en verbeelding, maar ook met meditatie, opstellingen en rituelen op maat brengen we mensen in contact met hun innerlijke kracht en met de energie van een groep. Dat maakt dromen, verbinding en vernieuwing mogelijk.

Bij Cera leerde ik tien jaar lang wat het is om processen te begeleiden. Ik mocht er honderden projecten faciliteren in diverse maatschappelijke domeinen als kunst & cultuur, armoedebestrijding en land- & tuinbouw.

De spirituele en rituele dimensie zijn altijd in mijn leven aanwezig geweest. Aan 18 jaar actieve betrokkenheid bij SPES, Latijn voor ‘hoop’ en acroniem voor ‘SPiritualiteit in Economie en Samenleving’ dank ik een rugzak vol spirituele praktijken, inzichten en inspiratie. Onder meer Etty Hillesum, Rumi en de mystieke tradities liggen me nauw aan het hart. Maar ook kunstenaars als de Cherokee indiaan Jimmy Durham inspireren me. En een recent verblijf bij Braziliaanse Indigines was een grote les in bewustzijn en verbondenheid met het levensweb.

Mijn werk als kunstenaar beschouw ik als een persoonlijk ritueel, een uitdrukking van mijn spirituele weg. Ik probeer er iets zichtbaar te maken van de binnenwereld, van de diepte waar het meest persoonlijke zich verbindt met het universele. Waar de kracht en schoonheid van het kwetsbare zich toont. Het is mijn uitdrukking van ‘Buiten begint binnen’.  

lies.daenen@telenet.be
0496 580002
www.liesdaenen.be
www.beleaf.online

“… durch alle Wesen reicht der eine Raum: Weltinnenraum.’ ~ Reiner Maria Rilke