“The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why” ~ Mark Twain

Ik groeide op in een vierkanthoeve midden in de natuur. Ik herinner me mijn jeugd als geborgen en plezant. Tegelijk was er ook dat knagende gevoel dat men ‘mij op de foute planeet had afgezet’.

Na mijn studies kwamen opnieuw de grote Purpose vragen. Wat doe ik hier en met mijn leven? De eerste helft van mijn professionele carrière was behoorlijke grillig.  Een parcours op de dool, zonder kompas.

Via een opleiding tot NLP-master formuleerde ik in 2005 voor het eerst mijn persoonlijk missie: “Kennis overdragen aan anderen, zodat zij en ikzelf kunnen groeien”. Deze woorden gaven mij richting en drive: ik richtte mijn eigen opleidingsbureau op, specialiseerde me in snellezen en efficiënter werken en trainde en coachte duizenden professionals in het verhogen van hun persoonlijke effectiviteit en dit bij honderden bedrijven en organisaties als Proximus, KULeuven, Belfius,…

Enkele jaren geleden raakte mijn doe-energie op. Ik leerde willens nillens vertragen, meer gewoon te zijn. En opnieuw haalden de grote Purpose vragen mij in. Wat is de volgende stap? Wat wil er zich via mij manifesteren? Ik volgde diverse opleidingen over zingeving en Purpose (o.a. Transformational Life Coaching bij Eric Schneider, coachen op missie en identiteit bij de Coaching Square, Power of Presence bij Robert Dillts, Soul Mission / Life Vision en het Manifestatiewiel bij Alan Seale) en besloot me te specialiseren als Purpose Coach.

Purpose betekent dat je toegewijd bent aan iets dat groter is dan jezelf. Dat je een existentiële verbinding hebt met het grotere geheel waaraan je een bijdrage te leveren hebt. Het kennen van jouw Purpose (jouw unieke bijdrage) geeft vervulling, bezieling en drive.

Ik begeleid zowel professionals als organisaties in het formuleren van hun Purpose. Omdat de wereld bezielde mensen en wijze organisaties nodig heeft. Die de moed hebben contact te maken met hun essentie om van daaruit voluit bij te dragen een zinvollere, menselijkere en duurzamere planeet.

In mijn werk gebruik ik rituelen, visualisaties, verhalen, meditatieve en interactieve oefeningen.

peter@shortcuts.be
0495188008
www.purposecoaching.be
LinkedIn

“Je hebt twintig jaar nodig om je voor te bereiden op de maatschappij en de volgende veertig jaar om terug af te kicken” ~ John Cleese