“The physical format of the circle symbolizes shared leadership, equality, connection and inclusion. It also promotes focus, accountability, and participation from all. “  ~ Kay Pranis, The Little Book of Circle Processes

Al ruim 27 jaar ben ik gefascineerd door wat er in groepen gebeurt, vooral in de onderstroom. Groepen zijn vaak krachtig, creatief en zelfs magisch. Helaas zijn ze soms ook koud, onveilig en conflictueus.  

De leidraad in mijn werk is ‘samenwerken mét de verschillen’. Ik intervenieer vaak op het scherp van de snee, wanneer verschillen spanning en conflict oproepen. Via een authentieke dialoog, onder andere in de vorm van Talking Circles, ondersteun ik groepen om eerlijk naar zichzelf te kijken en aan een nieuw verhaal te bouwen. Het aangaan van constructieve confrontatie brengt zuurstof in de samenwerking. Gezonde conflicten verhelderen, luchten op en versterken de samenwerking.  

Ik combineer het beste van verschillende werelden. Een doorgedreven professionaliteit op vlak van groepsdynamica, organisatieontwikkeling, conflict en bemiddeling. Een uitgebreide ervaring in het werken met groepen als actie-onderzoeker, docent, opleider, teamcoach en groepsmediator.  Eeuwig student en auteur van talloze artikels, hoofdstukken, blogs en twee boeken. Steeds bezig met de ontwikkeling van body, mind & soul met verbinding als rode draad.

Recente klanten:
ColruytProximus KU Leuven – UNIA – VCLB – Trias – Syntra  – CAW – UZ Gent – Spectrum

www.circlesforconnection.be
silvia@circlesforconnection.be 
+32 (0)486 14 86 33
LinkedIn

“Conflict is rarely just a dispute between two people. Indeed, most workplace conflict is supported either directly or indirectly by many people. The most common support is through silence, or simply not acknowledging that there is a conflict.” ~ Maureen Fitzgerald, Corporate Circles