Laden activiteiten

« Alle activiteiten

Basistraining Medicijnwiel

13 april om 09:00 - 14 april om 17:00

De natuur als gids voor leiderschap en transformatie in organisaties. 

13 en 14 april 2023 in De Heerlijckyt.

Trainers:   Lies Daenen en Chris Hoerée

Doelen:

 • Het jaarwiel inzetten als methodiek voor processen in organisaties
 • Ondersteunen van transformatie op persoonlijk, leiderschaps- en organisatieniveau

Het Medicijnwiel, ook Wiel van de Vier Richtingen genoemd, is een visuele voorstelling van de natuurlijke structuur van het leven. Het biedt een eenvoudige manier om je te oriënteren in elke situatie. Het kan je dieper verbinden met jezelf, de natuur en elk levend systeem, met inbegrip van je organisatie of processen binnen die organisatie.

Het wiel vertegenwoordigt de vier seizoenen, de vier windstreken en de cyclus van het leven. Het is dus eenvoudig en intuïtief, omdat het direct in relatie staat met de natuur. En tegelijkertijd is het zeer gelaagd en multifunctioneel.

Het Wiel nodigt je uit om het leven en de tijd te ervaren als de cyclische, evoluerende beweging die de natuur ons laat zien. Waarin alles met elkaar verbonden is en elk perspectief – elk seizoen, elke windrichting, elke levensfase – zijn eigen plek en bijdrage heeft.

Vooruitgaan in deze snel veranderende tijden kan een hele uitdaging zijn. De structuur van de natuur kan dan een universeel én wendbaar kompas zijn. Door ons te verbinden met de basiswetten van de natuur komt er meer flow in onze projecten en ons leven, kan er magie ontstaan.

Wat kan het Medicijnwiel je zoal brengen?

 • Inzicht en verheldering in situaties door ze vanuit verschillende perspectieven te bekijken
 • Inzicht in dynamieken, in waar het stroomt of blokkeert. In een gezond systeem is er immers altijd beweging en dynamiek.
 • Je leert van de cyclische en gewortelde kwaliteiten van de natuur.
 • Een wendbare, organische en verankerende structuur voor processen in onzekere en snel evoluerende tijden, toepasbaar op je organisatie, je leven, je projecten.

Wat mag je tijdens de tweedaagse verwachten?

 • Een brede introductie in het medicijnwiel: wat is het? Waarvan komt het?
 • Combinatie van theorie, reflectie en vooral ervaring.
 • Proeven van de vele mogelijkheden en lagen van het medicijnwiel.
 • Naast persoonlijke ervaringen, ook toepassingen in de context van organisaties, met de mogelijkheid om eigen cases mee te brengen.


Begeleiders

Lies Daenen

Lies Daenen is kunstenaar, filosofe, procesbegeleider en shamanic practitioner. Zij co-creëert rituelen op maat in diverse organisatiesituaties, vaak met het medicijnwiel als inspirerende en structurerende leidraad. Daarnaast werkt ze met het medicijnwiel in individuele coaching. Binnen Corporate Rituals is Lies lid van het dagelijks bestuur, geeft zij trainingen en leidt zij het domein ‘Marktaanbod’ en het Collective Trauma Healing team. De verbinding met de kwetsbaarheid én de kracht van de levende natuur, waar we als mens deel van zijn, loopt als een rode draad door haar werk en leven.

 

Chris Hoerée

Chris Hoerée is organisatie- en leiderschapscoach, psychologe en natuurcoach. Chris is oprichtster van EarthWays en kernlid van Corporate Rituals. Ze begeleidt visie- en transitietrajecten naar meer purpose, menselijkheid en ecologische duurzaamheid in organisaties. Ze faciliteert multi-stakeholder co-creatie en helpt interculturele teams in het bouwen van een verbindende dialoog cultuur. Als personal coach en mentrix, begeleidt ze mensen in hun healing- en transformatieprocessen en hun quest naar zingeving en een vervullend en authentiek leven. Chris is gepassioneerd door de natuur en de wijsheid van volkeren die in diepe verbondenheid leven met Moeder Aarde, de elementen en alle levende wezens.

 

Praktische info

Wanneer?

Van donderdag 13 april 2023 om 9u (onthaal) tot vrijdag 14 april 2023 om 17u.

Waar?

De Heerlijckhyt van Elsmeren, Weg op Halen 2, 3450 Geetbets. In de Tuinzaal.

Aantal deelnemers:

We werken graag interactief. Daarom beperken we het aantal deelnemers tot 20. Aarzel dus niet om je in te schrijven!

Investering:

 • Early Bird tarief tot 31 januari: €520 excl. 21% BTW per persoon, overnachting niet inbegrepen.
 • Standaard tarief (vanaf 1 februari): €620 excl. 21% BTW per persoon, overnachting niet inbegrepen.
 • Supporter tarief (voor wie deelname van hen die financieel wat hulp kunnen gebruiken mee wil mogelijk maken): €680 excl. 21% BTW per persoon, overnachting niet inbegrepen.

Een overnachting (met ontbijt) kost €75 excl. 21%BTW voor een gedeelde kamer en €105 excl.21% BTW voor een kamer alleen.

Als je graag deelneemt, maar de prijs is een drempel, stuur dan een mailtje naar Lies of Chris.

Vragen?

Contacteer ons:

Lies.daenen@corporaterituals.be, 0496 58 00 02

chrishoeree@earthways.eu, 0486 10 77 08

Schrijf je in:

Gegevens

Begin:
13 april om 09:00
Einde:
14 april om 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2
Geetbets, 3450 België
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kernteam Corporate Rituals
E-mail:
team@corporaterituals.be