Wat is een ritueel?

Al eeuwenlang markeren rituelen belangrijke overgangsmomenten - ze verbinden mensen met zichzelf, elkaar en alle levende systemen. Ze maken ruimte om stil te staan, geven erkenning en geleiden betekenis. Ook op de werkvloer.

Onze aanpak

Een Corporate Rituals Facilitator neemt verschillende rollen op. Samen met het team begeleidt de facilitor het voorbereidend proces. Waar relevant ontwerpen we samen het ritueel en het proces ervoor en erna, met aandacht voor verbinding en veiligheid. Zo koppelen we samen de gepaste vorm – handelingen, woorden en verhalen, symbolen – aan de realiteit van je werkvloer of gemeenschap. 

Tijdens het ritueel vormt de Corporate Rituals Facilitator het energetisch anker. Zo wordt een veilig veld gecreëerd waardoor de groep aanwezig en betrokken blijft. Onze  facilitatoren zijn ervaren bedrijfsconsultants en organisatiecoaches uit uiteenlopende sectoren. Zo ben je zeker dat we jouw taal begrijpen en spreken. De facilitator leidt het ritueel maar zal ook de deelnemers begeleiden in het (vaak innerlijke) proces. De facilitator zal  daarnaast de energie geleiden en bewaken.

Voor en na kan coaching of andere procesbegeleiding aangewezen zijn.

Onderschat nooit de kracht van een goed ritueel.