Help je team ingrijpende gebeurtenissen verwerken

Elke organisatie heeft te maken met interne spanningen en ingrijpende gebeurtenissen.

Vaak komt dit door een overlijden, een onverwerkte fusie, een conflict of toxisch leiderschap.

Soms gaat het om kwetsuren die in vorige generaties van een (familie)bedrijf ontstonden, maar vandaag nog steeds doorwerken. We krijgen nog steeds veel vragen uit organisaties die door Corona uit hun hengsels zijn geslagen.

Niet verwerkte gebeurtenissen leiden tot stress, burn-outs of vertrek.

Teams functioneren niet meer of gaan in openlijke weerstand. Dit zorgt niet alleen voor nog meer persoonlijke pijn. Maar ook voor groeiend verlies van motivatie, inkomsten en productiviteit

Hoe we werken

Ons gespecialiseerd team helpt met rituelen collectief trauma verwerken en helen. Zodat je team weer op een gezonde manier verder kan. Met daadkracht, vertrouwen en veerkracht.

We werken op maat en in co-creatie aan de juiste vorm om de collectieve kwetsuur aan te kijken. Stap per stap bouwen we aan een veilige en gepaste bedding waarin een ritueel krachtig en werkzaam is. We bieden kwalitatieve nazorg aan de energie die door het ritueel vrijkomt.

Aanbod

Proces- en ritueelbegeleiding van teams en organisaties

Proces- en ritueelbegeleiding van teams en organisaties om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken met de helende kracht van rituelen op maat.

Ondersteuning en vorming

Ondersteuning en vorming aan medewerkers in het vormgeven van trauma-helende rituelen voor eigen team en organisatie.

Begeleiding van organisaties die in hun werking vaak met crisis en trauma te maken hebben

Begeleiding van organisaties die in hun werking vaak met crisis en trauma te maken hebben. Zoals politie, justitie, detentie-instellingen, leger, zorginstellingen.

Onze tevreden klanten

“Corporate Rituals organiseerde voor onze organisatie een ritueel om het trauma rond Corona een plekje te geven maar vooral om even tijd te maken om stil te staan bij onszelf. De oefening met de tijdlijn gaf veel collega's inzicht over wat er de afgelopen twee jaar allemaal speelde en stelde ons in staat om de (soms heftige) emoties te plaatsen. Samen vertragen en reflecteren brengt mensen dichter bij elkaar: er is meer begrip voor en inzicht in het gedrag dat sommige mensen de afgelopen periode vertoonden. Het gebruik van symbolen gaf het ritueel een belangrijke meerwaarde en stelde ons bovendien in staat om afscheid te nemen van wat geweest is en hoopvol te kijken naar de toekomst.”
Kristien Bruggeman
directrice Lab

Onze ervaren ritueel-, trauma- en procesbegeleiders begeleiden je team of organisatie op een veilige en professionele manier

Ontdek hier het team gespecialiseerd in Collective Healing Rituals.

Boek een afspraak

Stuur ons een bericht