Versterk je team en bedrijfscultuur

Goede onderlinge relaties zijn cruciaal voor elk bloeiend team.

Hybride werken zorgt voor nieuwe uitdagingen. Ook in tijden van groeiende snelheid in verandering en toename in complexiteit wil je je collega’s maximaal geëngageerd houden.

Mensen zijn in essentie rituele wezens. Waar mensen in groep samenkomen, zie je rituelen.

Rituelen en symbolen geven uitdrukking aan onze onderlinge relaties.

Ook in jouw organisatie en team. Soms zijn we ons hier niet eens van bewust. Denk maar bijvoorbeeld aan de manier hoe we elkaar begroeten. Corona toonde ons het belang van persoonlijk begroeten of samen vieren.

Rituelen helpen de bedrijfscultuur vormen en versterken. Ze brengen teamleden dichter bij elkaar en geven individuen (opnieuw) een plek in de groep. Rituelen weven nieuwe en gezonde draden binnen en tussen teams.

Hoe we werken

Via de kracht van een gepast ritueel creëren we meer verbinding in je team. Deze enten we op de grotere momenten in je organisatiecyclus. Co-creatie zorgt dat we meteen de juiste taal/vorm vinden. We zorgen voor direct eigenaarschap & capaciteitsopbouw bij die personen die dagelijks impact (kunnen) hebben.

Hierbij kijken we ook naar kleine en alledaagse rituele handelingen. We helpen deze initiëren en automatiseren zodat ze deel uitmaken van de organisatiecultuur. Vaak reflecteren we met jou ook over het omgaan met gedrag dat de gewenste bedrijfscultuur in de weg staat. Ook dan kunnen rituelen een vehikel zijn om de stroom weer in een gezonde bedding te brengen.

Aanbod

Vormgeven en begeleiden van rituelen

Vormgeven en begeleiden van rituelen voor de grotere sleutelmomenten waarbij we als team samen vieren, verankeren, verbinden en verdiepen.

Advies en training

Advies en training hoe je met kleinere, dagelijkse rituele handelingen de gewenste bedrijfscultuur kan verankeren

“Een van de bouwstenen in de organisatie van Base Design zijn drie rituelen.

Op maandagochtend komt iedereen naar kantoor en vertelt wat zijn drie uitdagingen van de week zijn. Dat kan professioneel of persoonlijk zijn. We vertellen ook of we onze uitdagingen van de week voordien hebben gehaald.

Op woensdag is er een tweede bijeenkomst, die ongeveer een uur duurt. Ze wordt telkens geleid door iemand anders in het team. De enige vraag die iedereen moet beantwoorden, is: ‘hoe gaat het met je?’ Voor het management brengen die vergaderingen dankbare informatie aan de oppervlakte. Het is van ontelbare waarde als je weet dat het niet goed gesteld is met het energieniveau van je team.

Het derde ritueel is van culinaire aard. Losser en informeler ook. Om de twee weken kookt een collega voor de rest van het team. Je mag niets afhalen, het gerecht moet zelfgemaakt zijn.”

Thierry Brunfaut, Creative Director & Founding Partner van Base Design in De Tijd (2/12/2022)