Basisaanbod

Meestal ontwerpen we rituelen op maat. Je kan ook kiezen uit dit basisaanbod van laagdrempelige maar krachtige rituelen. Een intakegesprek zorgt dat ook deze rituelen afgestemd worden op jouw vraag. Elk van deze rituelen kan daarnaast ook deel uitmaken van een volledig geïntegreerd en co-creatief traject.

De kracht van vuur

Vuurritueel met Corporate Rituals

Al duizenden jaren zitten mensen bijeen rond het vuur. Vuur verbindt en brengt mensen samen; een vuurcirkel is de plek bij uitstek waar we verhalen en kennis delen, net zoals onze voorouders deden. Vuur biedt ook een plek voor verstilling en reflectie. Vuur kan warmte en licht brengen aan een groep, maar het heeft ook een reinigende en zelfs vernietigende kracht. Hoe zit het met ons eigen vuur? Wat willen we aan het vuur geven? Welk ‘kampvuurgesprek’ mag er gevoerd worden?  Welke boodschap komt naar boven als we verstild beginnen staren in de vlammen en luisteren naar het knetteren van het vuur?

“De kracht van Vuur” is heel geschikt voor teams die op een andere laag met elkaar een gesprek willen aangaan. 

 • groepsgrootte: tot 30 personen
 • duur: 2,5 uur
 • zo veel mogelijk outdoor, maar –bij te slecht weer- is een indoor-vuurritueel eveneens mogelijk 
 • prijs op aanvraag

Meer info: ewoud@corporaterituals.be, +32 478 407 429

Het wiel van de vier richtingen is een visuele weergave van de natuurlijke structuur van het leven: de vier seizoenen, de vier windrichtingen, onze levensfasen… Niets is meer natuurlijk dan verandering, en het medicijnwiel vormt hiervan de blauwdruk. Op het wiel vindt elke mogelijke menselijke ervaring, elke stap in een proces, een plek. Door ons letterlijk te bewegen doorheen de verschillende fasen van groei, bloei, afscheid en stilte ontstaat helderheid en inzicht. Dit eenvoudige model helpt het team letterlijk vanuit verschillende perspectieven te kijken. Wat leidt tot verrassende inzichten, beweging en openheid. Klaar voor een volgende stap.

“Het Medicijnwiel” is heel geschikt voor strategische oefeningen, werken rond dynamieken in teams, terug- en vooruitblikken, coaching.

 • groepsgrootte: van enkele personen tot 30 deelnemers
 • duur: 3 uur tot 1 volledige dag
 • outdoor en indoor
 • prijs op aanvraag

Meer info: Lies.daenen@corporaterituals.be, +32 496 58 00 02

Verbinden met de natuur van verandering

Medicijnwiel met Corporate Rituals

Bezing elkaars kwaliteiten

Kasàlà-schrijven met Corporate Rituals

Noem je eigen en elkaars sterke namen. Bezing de kunst van het Mens-Zijn. Het leven vieren in onszelf en in de ander, dat is wat we doen met de Kasàlà, een woord-ritueel dat komt uit hart van Afrika. Een Kasàlà is een tekst, meestal poëtisch geformuleerd, dat het leven en de schoonheid bezingt van een persoon, een natuurelement, een organisatie… Hierdoor gaan we ons herinneren wie we werkelijk zijn. We baseren ons op de traditie zoals ze vertaald is door prof. Jean Kabuta, die dit prachtig Ubuntu-ritueel voor ons Westerlingen toegankelijk maakte. 

De Kasàlà is heel geschikt voor teams die de onderlinge banden willen versterken door elkaars kernkwaliteiten te zien en te benoemen. 

 • groepsgrootte: tot 30 personen
 • duur: 2,5 uur tot 1 volledige dag
 • outdoor en indoor
 • prijs op aanvraag

Meer info: ewoud@corporaterituals.be, +32 478 407 429