Zorg voor verwerking en verbinding in je gemeenschap

Gemeenschappen en overheden zoeken naar verbindende antwoorden

op ontwrichtende vraagstukken zoals de pandemie, klimaatverandering, ongelijkheid, omgaan met diversiteit, kolonisatie.

De intense tijd waarin we leven vraagt om momenten waarbij we ons als gemeenschap terug verbinden.

Hoe we werken

Als ervaren procesbegeleiders werken we in co-creatie met je gemeenschap aan het vormgeven van een collectief gedragen ritueel. Hierbij houden we rekening met de culturele en religieuze achtergrond van de deelnemers.  We hebben oog voor schoonheid en zorgen desgewenst voor gepaste professionele kunst in beeld, dans en muziek.

“Door te erkennen dat collectief trauma ons allen raakt. Door te erkennen dat het collectieve niet los staat van het individuele en andersom. Zo kunnen we samen een toekomst scheppen die het verleden kan helen”

Thomas Hübl, PhD, internationaal leraar en auteur als expert in collectief trauma

“De maatschappij is op zoek naar een nieuw evenwicht tussen prestatiegericht zijn en welzijn. De essentie is zorgzaam omgaan met elkaar.”

Psychiater Dirk De Wachter

Aanbod

Ondersteunen van overheden en gemeenschappen bij het helen van maatschappelijke issues

Ondersteunen van overheden en gemeenschappen bij het helen van maatschappelijke issues als ongelijkheid, kolonisatie, omgaan met diversiteit, coronatrauma

Begeleiding van organisaties die in hun werking vaak met crisis en trauma te maken hebben.

Begeleiding van organisaties die in hun werking vaak met crisis en trauma te maken hebben. Zoals politie, justitie, detentie-instellingen, leger, zorginstellingen.

Onze tevreden klanten

“Ook onze stad werd diep getroffen tijdens de coronacrisis. De hele gemeenschap werd overmand door een immens verdriet. Iets wat altijd helpt, is praten met elkaar. Met het Onument krijgt onze stad hiervoor niet alleen een symbolische, maar ook een reële plaats”
“Het was zeer leuk om samen met Lies en haar vrienden afdrukken van de boom te maken. We hadden dit nog nooit gedaan. We hebben ook over de boom gepraat. We mochten de verf maken en de boom er mee insmeren. Daarna hebben we het doek op de boom gelegd en er met stenen of onze handen op gewreven. Onze afdruk was zeer mooi. Het was een reusachtige afdruk. Het was leuk om dit dan te mogen naar het huis van Lies dragen. We mochten naar de opening van de tentoonstelling komen. Onze afdruk hing er omhoog. We waren fier dat we er mochten bij zijn. We waren precies echte kunstenaars. We willen dit zeker nog eens doen (of iets anders).”
bewoners van Alvinnenberg
een thuis voor anders-begaafde volwassenen

Ontdek ons gespecialiseerde team

Onze ervaren ritueel-, trauma- en procesbegeleiders begeleiden je team of organisatie op een veilige en professionele manier. Een aantal onder hen brengt als kunstenaar je gemeenschapsritueel naar een volwaardig artistiek niveau.

Boek een afspraak

Stuur ons een bericht