Betrek je collega’s bij duurzaamheidsvraagstukken

Klimaat wordt voor steeds meer bedrijven belangrijk.

Als ESG- of CSR-manager, B-Corp consultant en CEO wil je een positieve legacy nalaten. Tegelijk bots je met de waan van de dag.

Hoe krijg je iedereen mee? Hoe zorg je voor de gepaste bedrijfscultuur? Hoe combineer je langetermijndenken met kortetermijnhandelen?

Mythen en symbolen,  rituelen en indigenous wisdom bieden vernieuwende handvaten en inzichten.

Ze helpen met nieuwe ogen kijken naar je missie en waarden, producten en diensten. Ze steunen je als leider en believer bij het voorop lopen. De kracht van de directe ervaring betrekt je collega’s, klanten en stakeholders op een meer diepgaande manier. Zo maken we de vertaalslag van ESG- en SDG-frameworks naar onderliggend bedrijfs-DNA en -cultuur.

Hoe we werken

Gedragswetenschappen wijzen op de kracht van reframing, verwondering en sociale relaties.

We helpen je deze kracht in te zetten via gepaste rituelen en symbolen, mythen en natuurbeleving. Zo groeit een ruimer bewustzijn van gemeenschap & tijd. We ondersteunen en versterken koplopers door inhouse training en een leadership-programma.

“De toekomst van IKEA? Denk op lange termijn, tweehonderd jaar vooruit.”

Ingvar Kamprad, oprichter IKEA

Aanbod

Faciliteren van verandertrajecten en cultuuromslag

Faciliteren van verandertrajecten en cultuuromslag met gepaste rituelen, symbolen, mythen en natuurbeleving

Leren uit de toekomst

Leren uit de toekomst. Vanuit het diepere ‘why’ en het 7e generatiedenken verankeren we bedrijfswaarden in kortermijnactie.

Leadership-programma

Leadership-programma waarbij je in een veilige context van peers geïnspireerd en versterkt wordt

Nieuwe storytelling

Nieuwe storytelling door de kracht van verhalen en mythen, symbolen en metaforen toe te passen in je narrratief

“Het 7e generatieritueel was voor mij een hoogtepunt van de conferentie. Het was een goed begeleide, heel persoonlijke en indrukwekkende ervaring waar ik nog regelmatig aan terug denk. Het laat je je een onderdeel van de tijd voelen. Het voedt het gevoel van verantwoordelijkheid, stimuleert het nemen van actie en was tegelijkertijd een prachtig, stil moment in de tijd dat een diep gevoel van rust gaf.”
Prof. Dr. Lars Moratis
Chair in Management Education for Sustainability & Professor of Sustainable Business, Antwerp Management School & Breda University of Applied Sciences

Onze tevreden klanten

“ESG-rapportering vergt een culturele verandering om iedereen in het bedrijf zo ver te krijgen dat ze zoiets niet langer zien als een bijkomende taak of last, maar als een deel van een inspanning die bedrijven moeten leveren in de bredere context waarin het niet goed gaat met milieu en klimaat. Mensen moeten het waarom van een dergelijke rapportering begrijpen.”

Pierre Henri Dhaene (hoofd duurzaamheid bij Elia) in Trends

Boek een afspraak

ewoud@corporaterituals.be

+32 478 407 429

Stuur ons een bericht