Oude Wijsheid voor Nieuwe Tijden

Echte leiders kennen de kracht van rituelen. 

Een goede begeleider weet hoe je deze kracht betekenisgevend kan inzetten op een hedendaagse, professionele en respectvolle manier.

Wie we zijn

Corporate Rituals is een internationaal netwerk van organisatiecoaches en bedrijfsconsultants die op de werkvloer of in de gemeenschap rituelen vormgeven. Corporate Rituals helpt organisaties en gemeenschappen via rituelen te vieren, verbinden, veranderen en verwerken. Onze rituelen helpen leiders te inspireren, beweging te creëren en ideeën tot leven te wekken.

We helpen teams en communities belangrijke overgangsmomenten markeren en moeilijke gebeurtenissen verwerken. We zorgen voor meer verbinding en voor meer betekenisgeving in organisaties.

We co-creëren en begeleiden rituelen op maat van jouw organisatie, event of gemeenschap. Onze bijdrage kan eenmalig zijn of een langer traject vormen. Onze Corporate Rituals Facilitators komen uit uiteenlopende sectoren, hebben een relevante bedrijfservaring en spreken jouw taal. We werken meestal op maat, maar je kan ook kiezen uit ons basisaanbod.

Elders en academici onderzoeken met ons hoe rituelen & Oude Wijsheid een meerwaarde bieden in bedrijven en gemeenschappen.

We delen inzichten uit onze praktijk via trainingen, keynotes en events. Dit doen we ook graag voor jouw event of organisatie.

We organiseren netwerkbijeenkomsten voor organisatiecoaches, bedrijfsconsultants en leidinggevenden die rituelen willen inzetten om in organisaties & gemeenschappen harmonie te herstellen of te versterken.

Ons aanbod

Markeer belangrijke sleutelmomenten & ondersteun je verandertraject

Veranderingen lijken vandaag, zowel in de samenleving als in het bedrijfsleven, steeds sneller te gaan. Een ritueel helpt verandering bewust te markeren, te initiëren, te verwelkomen. Door stil te staan, te vertragen, versnelt het uiteindelijk de flow van verandering.  Want rituelen verbinden ons met de natuurlijke cycli van het leven. 

Betrek je collega’s bij duurzaamheidsvraagstukken

Klimaat wordt voor steeds meer bedrijven belangrijk. Als ESG- of CSR-manager, B-Corp consultant en CEO wil je een positieve legacy nalaten. Tegelijk bots je met de waan van de dag. Hoe krijg je iedereen mee? Hoe zorg je voor de gepaste bedrijfscultuur? Hoe combineer je langetermijndenken met kortetermijnhandelen?

Anker je diepere waarden & purpose in het organisatie-DNA

Iedereen wil betekenisvol leven en werken. Een krachtige zingeving vormt een helder kompas om doelen te formuleren. Ze gaan om het ‘waarom’, om de bijdrage aan de samenleving. Als collega’s de diepere bestaansreden niet alleen kennen maar ook doorleven, boost dat hun verbinding en engagement.

Versterk je team en bedrijfscultuur

Goede onderlinge relaties zijn cruciaal voor elke bloeiende gemeenschap of team.  Rituelen helpen de bedrijfscultuur vormen of versterken. Ze brengen teamleden dichter bij elkaar en geven individuen (opnieuw) een plek in de groep, zeker in een hybride context. Rituelen weven nieuwe, gezonde draden binnen en tussen teams.

Help je team ingrijpende gebeurtenissen verwerken

Organisaties ervaren interne spanningen en ingrijpende gebeurtenissen die leiden tot stress, burn-out of vertrek. Onze rituelen helpen teams om collectief te helen, waardoor motivatie, inkomsten en productiviteit herstellen. Versterk je team met daadkracht, vertrouwen en veerkracht.

Geef extra diepgang aan je feest, event en congres

Elke organisatie heeft haar eigen bijzondere momenten. De lancering van een nieuw product, het nieuwjaarsfeest, het jaarlijkse congres, een jubileum, een klantenevent, …. Hiervoor is sowieso budget en tijd voorzien. Rituelen vergroten het rendement: meer verbinding, diepgang en betrokkenheid.

Zorg voor verwerking en verbinding in je gemeenschap

In deze intense tijd zoeken gemeenschappen en overheden naar verbindende antwoorden op vraagstukken zoals de pandemie, klimaatverandering, ongelijkheid en diversiteit. We creëren momenten waarop we als gemeenschap samen kunnen verbinden en moeilijke ervaringen en emoties kunnen verwerken. Zorg voor mensen, zorg voor je gemeenschap.

Zelf aan de slag via trainingen

Een goede begeleider weet hoe je de kracht van een ritueel betekenisgevend kan inzetten. Hoe je, via rituelen, in organisaties en bedrijven weer gemeenschap kan introduceren. We leren je hoe je dit zelf op een hedendaagse, professionele en respectvolle manier kan doen. Hierbij delen we graag onze kennis en praktijkervaring.

Ons basisaanbod

Naast maatwerk bieden we ook toegankelijke maar krachtige basisrituelen. Een intakegesprek zorgt ervoor dat deze rituelen worden afgestemd op jouw behoeften. Ze kunnen ook deel uitmaken van een geïntegreerd en co-creatief traject. Ontdek het Vuurritueel, Medicijnwiel en Kasàlà.

Waarom we rituelen nodig hebben

Rituelen vind je altijd en overal, in alle werelddelen en in alle tijden. Waar mensen samenkomen in groep, zul je rituelen zien. Ook in jouw organisatie, team of gemeenschap. Mensen zijn in essentie rituele wezens. Via rituelen en symbolen verhouden we ons tot zowel de pijnlijke als de wonderlijke gebeurtenissen die het leven zin geven.

Rituelen zijn al sinds mensenheugenis magische versnellers voor verandering. Rituelen helpen balans herstellen of harmonie versterken. Een ritueel helpt betekenis te creëren.

In elke gemeenschap, ook in organisaties, geven rituelen kracht en verdieping aan momenten van vieren, verbinden, veranderen, verwerken en helen. Deze intenties verbinden het individuele met het collectieve.

Beluister de podcastaflevering van Vuurstof met Ewoud van Corporate Rituals

Wat is een ritueel?

Doe mee

Corporate_Rituals_sfeerfoto-14-1366x768
Corporate Rituals vormt een snel groeiend internationaal netwerk van ervaren organisatiecoaches, bedrijfsconsultants en procesbegeleiders uit uiteenlopende sectoren. Op een hedendaagse, professionele en respectvolle manier zetten we eeuwenoude kennis in als voeding voor levenskrachtige bedrijven, organisaties en gemeenschappen. We worden gesteund door Elders uit uiteenlopende wijsheidstradities. We inspireren en versterken elkaar via betekenisvolle events en verdiepende trainingen.

Ons team

Ontmoet onze Corporate Rituals Facilitatoren en Elders. We vertellen je graag meer over ons werk!

Wil je verder verbinden met ons?

Volg ons op onze sociale media kanalen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Stuur ons een bericht