Ons aanbod

We co-creëren en begeleiden rituelen op maat van jouw organisatie, event of gemeenschap.

Markeer belangrijke sleutelmomenten & ondersteun je verandertraject

Veranderingen lijken vandaag, zowel in de samenleving als in het bedrijfsleven, steeds sneller te gaan. Een ritueel helpt verandering bewust te markeren, te initiëren, te verwelkomen. Door stil te staan, te vertragen, versnelt het uiteindelijk de flow van verandering.  Want rituelen verbinden ons met de natuurlijke cycli van het leven. 

Klimaat wordt voor steeds meer bedrijven belangrijk. Als ESG- of CSR-manager, B-Corp consultant en CEO wil je een positieve legacy nalaten. Tegelijk bots je met de waan van de dag. Hoe krijg je iedereen mee? Hoe zorg je voor de gepaste bedrijfscultuur? Hoe combineer je langetermijndenken met kortetermijnhandelen?

Betrek je collega’s bij duurzaamheids-vraagstukken

Anker je diepere waarden & purpose in het organisatie-DNA

Iedereen wil betekenisvol leven en werken. Een krachtige zingeving vormt een helder kompas om doelen te formuleren. Ze gaan om het ‘waarom’, om de bijdrage aan de samenleving. Als collega’s de diepere bestaansreden niet alleen kennen maar ook doorleven, boost dat hun verbinding en engagement.

Goede onderlinge relaties zijn cruciaal voor elke bloeiende gemeenschap of team.  Rituelen helpen de bedrijfscultuur vormen of versterken. Ze brengen teamleden dichter bij elkaar en geven individuen (opnieuw) een plek in de groep, zeker in een hybride context. Rituelen weven nieuwe, gezonde draden binnen en tussen teams.

Versterk je team en bedrijfscultuur

Help je team ingrijpende gebeurtenissen verwerken

Elke organisatie heeft te maken met interne spanningen en ingrijpende gebeurtenissen. Die leiden vaak tot stress, burn-out of vertrek. Als teams niet meer functioneren of in weerstand gaan, zorgt dit voor nog meer persoonlijke pijn. En voor groeiend verlies van motivatie, inkomsten en productiviteit. We helpen je met rituelen om deze kwetsuren collectief te verwerken en te helen. Zodat je team weer op een gezonde manier verder kan. Met daadkracht, vertrouwen en veerkracht.

Elke organisatie heeft haar eigen bijzondere momenten. De lancering van een nieuw product, het nieuwjaarsfeest, het jaarlijkse congres, een jubileum, een klantenevent, …. Hiervoor is sowieso budget en tijd voorzien. Rituelen vergroten het rendement: meer verbinding, diepgang en betrokkenheid.

Geef extra diepgang aan je feest, event en congres

Zorg voor verwerking en verbinding in je gemeenschap

Gemeenschappen en overheden zoeken naar verbindende antwoorden op ontwrichtende vraagstukken zoals de pandemie, klimaatverandering, ongelijkheid, omgaan met diversiteit, kolonisatie. De intense tijd waarin we leven vraagt om momenten waarbij we ons als gemeenschap terug verbinden en samen moeilijke ervaringen en emoties verwerken. Ook dat is zorg voor mensen, zorg voor je gemeenschap. 

Een goede begeleider weet hoe je de kracht van een ritueel betekenisgevend kan inzetten. Hoe je, via rituelen, in organisaties en bedrijven weer gemeenschap kan introduceren. We leren je hoe je dit zelf op een hedendaagse, professionele en respectvolle manier kan doen. Hierbij delen we graag onze kennis en praktijkervaring.

Zelf aan de slag via trainingen

Ons basisaanbod

Meestal ontwerpen we rituelen op maat. Je kan ook kiezen uit ons basisaanbod van laagdrempelige maar krachtige rituelen. Een intakegesprek zorgt dat ook deze rituelen afgestemd worden op jouw vraag. Elk van deze rituelen kan daarnaast ook deel uitmaken van een volledig geïntegreerd en co-creatief traject. Ontdek het Vuurritueel, het Medicijnwiel en de Kasàlà.