Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vuurlopen, een oeroud ritueel voor transformatie & initiatie

19 June 2020 om 20:00 - 23:00

“Vuurlopen” is een oeroud ritueel, dat je wereldwijd terugvindt in vele culturen en tradities.

[Opgelet! De datum die je hierboven vindt is nog niet definitief. Hij zal worden aangepast van zodra we hier zekerheid over hebben]

 

Vuurlopen is wellicht zo oud als de mens.  Afrika, vaak beschouwd als de bakermat van de mensheid, heeft een lange traditie van vuurlopen en vuurdansen. O.a. de !Kung Bushmen van de Kalahari woestijn kennen vuurlopen sinds het begin van hun overlevering.  Er zijn optekeningen uit het India van duizenden jaren geleden die getuigen van vuurlopen door Brahmin priesters. Vuur heeft de mens altijd al gefascineerd.  Sinds mensenheugenis wordt vuur aangewend voor transformatie, initiatie en healing.  De vuurloop-traditie was gekend in Noord Amerika, Peru, Indonesia, India, Tibet, Centraal Azië, Polynesië, en zelfs in Griekenland en Bulgarije. Sinds de jaren ’70 heeft de vuurloop ook in onze Westerse wereld opnieuw een plek gekregen o.a. door Peggy Dylan.

Tijdens een vuurloop, stap je door je angsten, je overstijgt obstakels, beperkende gedachten, en transformeert stagnatieJe leert wat je kan meenemen uit het verleden en wat beter daar blijft.  Je gaat letterlijk door het vuur voor je droom, je intentie, je passie.  Je gaat in je ware kracht staan, ontdekt de kracht van je innerlijk vuur, en ervaart met lichaam & geest hoe het onmogelijke mogelijk wordt.     

Zoals alle rituelen, overstijgt ook een vuurloop-ceremonie het individuele niveau.  De groep is getuige van de transformatie die de persoon beleeft, van de obstakels die het individu overwonnen heeft.  Degene die over het vuur gegaan is, wordt geëerd en toegejuicht. De groep ondersteunt het individuele proces. Daarenboven creëert de intense beleving van het vuurlopen een grote verbinding en vreugde. Samen door het vuur gaan, creëert een verbondenheid die sterker is dan woorden.    

Een belangrijk aspect van de vuurloop-ceremonie is de verbinding met de natuur zelf: vuurlopen doe je buiten, op een open plek, vaak bij valavond, in elk seizoen. Vuur verwarmt, maar kan ook destructief zijn. Bij natuurvolkeren werd het vuur geëerd, werden de bomen bedankt, en werd met het vuur gecommuniceerd.  Deze ervaring van een levende aarde waar we deel van uitmaken, is in deze tijd opnieuw hyper-relevant.  Eerbied voor de elementen is dan ook deel van een vuurloop, lopen over vuur is spreken met het vuur, het is een intieme dialoog tussen je diepste innerlijk en het vuur.

Bij voldoende interesse, plannen we een open vuurloop ceremonie (in juni 2020) speciaal voor het Corporate Rituals netwerk.  Het zal georganiseerd worden door EarthWays samen met het Corporate Rituals kernteam en begeleid worden door de zeer ervaren en door Peggy Dylan getrainde & erkende Sundoor Firewalk Instructors : Pascal Strauss en Dimitri Tops. Uiteraard zal de ervaring centraal staan, maar zal er ook ruimte zijn om uit te wisselen en te verkennen hoe dit krachtige ritueel veilig en respectvol in een organisatiecontext kan ingezet worden.

Interesse om deel te nemen aan deze open Vuurloop?

Laat hieronder je gegevens achter:

[contact-form-7 id=”940″ title=”Interesse Vuurloop”]

Details

Date:
19 June 2020
Time:
20:00 - 23:00

Organiser

Chris Hoerée
Email
chrishoeree@earthways.eu
View Organiser Website