Briljante Conversatie met Daan Van Kampenhout over sjamanisme en rituelen

Je bekijkt nu Briljante Conversatie met Daan Van Kampenhout over sjamanisme en rituelen

In het land van rituelen en Oude Wijsheid blijf je eeuwig beginneling. Het leren stopt zodra je denkt iets te weten of te kunnen.  In de reeks Briljante Conversaties gaan we daarom in gesprek met onze leraren en inspiratiebronnen.

Daan Van Kampenhout, internationaal auteur en leraar sjamanisme, is één van die bronnen.  Een aantal mensen uit het netwerk Corporate Rituals kent Daan via  zijn vernieuwende aanpak waarbij hij familie-opstellingen combineert met wijsheid uit sjamanistische tradities. Of ze lazen één van zijn vele boeken rond sjamanisme en rituelen. De nieuwsgierigheid bleek in elk geval groot. Meer dan 150 deelnemers van over de hele wereld luisterden mee naar de Briljante Conversatie die we begin 2021 met hem hadden.

In deze Briljante Conversatie deelt Daan onder meer zijn kennis en ervaring rond rituelen en verschillende sjamanistische tradities, het openen van sacred space, het ontstaan van systemic rituals®, het belang van luchtigheid, eenvoud, waardigheid en nederigheid. In woord en klank (!) toont Daan zich ook hier een meester in het steeds opnieuw creëren en tot leven brengen van bruikbare inzichten en praktijken voor het hier en nu.

We maakten in deze drie korte video’s een compilatie. Herbekijk hier enkele markante momenten uit de briljante Conversatie. Deel deze inhoud gerust via je eigen kanalen.

Honouring our teachers

On Shamanic Work & Systemic Rituals

On dignity, simplicity & rituals

 

Daan van Kampenhout studeerde bij traditionele sjamanistische leraren uit verschillende culturen en geeft ruim dertig jaar wereldwijd trainingen in sjamanisme. Zijn werk is geworteld in de praktijk, met groot respect voor de tradities.

Hij schreef een aantal boeken over sjamanisme en Systemic Ritual® (de methode die hij ontwikkelde, waarin hij opstellingen en sjamanisme verbindt). Ook over het medicijnwiel – het wiel van de vier richtingen – schreef hij een helder en praktijk-gebaseerd basiswerk. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald.

Meer over hem en zijn werk op www.daanvankampenhout.com

 

Geef een reactie