Bekrachtigen van intens veranderingsproces met nieuw internationaal directiecomité

Je bekijkt nu Bekrachtigen van intens veranderingsproces met nieuw internationaal directiecomité
De universele taal van vuur en windrichtingen creëerde een kader waarbinnen welkom en afscheid, dankbaarheid en rouw, verleden en toekomst tegelijk aanwezig konden zijn.

Na een intens verandertraject vervelde een grote internationale NGO tot een netwerkorganisatie. Het Belgische hoofdkantoor delegeerde hierbij haar macht aan aangesloten landkantoren in Azië, Latijns-Amerika, Afrika en Europa. Vandaag hebben ze gezamenlijk het stuur mee in handen. De eerste meeting met het gloednieuwe internationale directiecomité bleek het moment bij uitstek voor een Corporate Ceremony.

De ceremonie bracht verbinding op verschillende niveaus: individueel (‘wie ben ik in deze groep’), groep (‘wie zijn we als nieuw directiecomité in deze nieuwe structuur’), en missie (‘hoe verbinden we ons vanuit de nieuwe structuur met bestaansreden en geschiedenis van onze organisatie’).

Samen met de CEO ontwierpen we het verloop van de avond. Door deze gezamenlijke voorbereiding konden we gevoeligheden en voorgeschiedenis optimaal vertalen naar opbouw en symboliek van de ceremonie. Als locatie kozen we de tuin van Belgische hoofdzetel, een historische en symbolische plek.

Het verloop hield rekening met de internationale samenstelling en uiteenlopende culturele achtergronden van de deelnemers. De universele taal van vuur en windrichtingen zette het kader waarbinnen welkom en afscheid, dankbaarheid en rouw, verleden en toekomst tegelijk aanwezig konden zijn.

Jan Wyckaert, directeur Vredeseilanden België, vatte zijn ervaring als volgt samen: “De vorm zat ons eerst wat onwennig op het lijf, maar het ritueel ontplooide zich snel tot een krachtig medium dat ons als team zeer dicht bij elkaar bracht op een  cruciaal en uniek moment in de geschiedenis van onze organisatie”.

 

“We zijn heel tevreden over de corporate ceremony van 12 december. Het zijn van die momenten die nodig zijn om meer bewust en sterker verbonden de tocht aan te vatten in de richting die we samen met de verschillende regiodirecteurs en algemene directeurs vastlegden.

Door stil te staan bij het vorige, dank te betuigen, afscheid te nemen en de toekomst te omhelzen in een gemeenschappelijke ceremonie kom je op een of andere manier in het reine met dat verleden en meer verbonden en geëngageerd om die toekomst samen vorm te geven.”

– Chris Claes,
C.E.O. VECO-INTERNATIONAL

Geef een reactie