Deep time

Of hoe voor belangrijke bedrijfsbeslissingen de 7e generatie je gids kan zijn
Ewoud Monbaliu & Inge Vermeire

Kortetermijndoelen, kwartaalcijfers, deadlines, snelle beslissingen… Op de werkvloer racen we in een tredmolen die – aangedreven door de spitstechnologie en flitseconomie – steeds sneller lijkt te draaien. Klemgezet in een zelfversterkende maalstroom van lineaire gebeurtenissen raken we steeds meer afgesneden van het cyclische ritme van de natuur, onze voorouders die ons het leven schonken, en alle generaties die na ons geboren worden.

Duurzame bedrijfsbeslissingen neem je best vanuit een langetermijnvisie, vanuit een krachtig doorleefde verwantschap met iedereen die deze blauwe planeet van ons erft. Dit impliceert het terug leren oprekken van onze tijdsbeleving. Vandaar: ‘Deep Time’.  De 7e generatie kan je hierbij helpen.

Wat kun je hieruit meenemen

In deze workshop leer je hoe je bij het nemen van belangrijke beslissingen je terug kan verbinden met het grotere geheel. Je ervaart hoe we de voorouders zijn van wie nog geboren moet worden. Hoe we met deze wijsheid contact kunnen leggen. En hoe dit ons directe vreugde en langdurige veerkracht schenkt bij het nemen van beslissingen.

Trainers

Ewoud Monbaliu

Als procesbegeleider neem ik bedrijven en overheden via co-creatie & stakeholdermanagement mee in complexe veranderingsprocessen. Als sociaal ondernemer zet ik met regelmaat nieuwe bedrijven en organisaties in de wereld. De transitie naar een meer duurzame samenleving vormt steevast een rode draad in mijn professionele doen en denken. Na het lezen van ‘Actieve Hoop’ van Joanna Macy raakte ik gefascineerd door haar werk dat steunt op systeemtheorie, ecopsychologie, gedragswetenschappen en oude wijsheidstradities uit alle windrichtingen. ‘Deep time’ doet je proeven van deze wijsheid.

Inge Vermeire

Ik ben trainer, coach en procesfacilitator bij overheid en bedrijven.
Sinds mijn 20ste ben ik doorlopend op zoek naar manieren om wezenlijk bij te dragen aan een samenleving die duurzaam omgaat met onze aarde. Dat bracht me van een opleiding bio-ingenieur in de milieutechnologie tot opleidingen in de psychotherapie en bodywork. Van hoofd naar hart en lijf.

Het ervaringswerk en de rituelen van Joanna Macy brachten voor mij dit alles samen. Het is het meest volledige en veelzijdige antwoord dat ik op mijn zoektocht tegenkwam…