Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wat is Wijsheid? Een Brilliant Conversation met Reinoud Eleveld

19 February 2022 om 10:00 - 12:00

15€ – 25€

Kennis staat in onze samenleving op een voetstuk. Maar hoe vaak lopen we met z’n allen niet tegen de grenzen van kennis aan? Daarom hebben we Wijsheid nodig, zegt taotrainer Reinoud Eleveld – en nu méér dan ooit. Wijsheid heeft volgens hem niets te maken met kennis – en ook niet met intelligentie, lief zijn of levenservaring. Wat Wijsheid dan wél inhoudt – conceptueel én praktisch, in de wereld waarin we leven en de organisaties waarin we werken – daarover gaat leerling Dette van Zeeland met hem in gesprek in deze Brilliant Conversation.

Reinoud Eleveld (1956) wijdt zijn leven aan het ontwikkelen van Wijsheid. Van jongs af aan was Reinoud geïnteresseerd in magie. Rond zijn 28e wist hij dat hij een ‘derde generatie tovenaar’ wilde worden: een man van kennis en macht, die zijn toverkracht nooit tot persoonlijk voordeel aan zou wenden. Hij ontdekte het taoïsme, een mysterieschool waar leerlingen worden ingewijd in de mysteriën van het leven en waar men zich bezighoudt met dat deel van de werkelijkheid dat we niet kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen, maar dat er onmiskenbaar wél is.

Gedurende vele jaren specialiseerde Reinoud zich in de taoïstische ‘Nei Dan Kung’, ofwel de Interne Alchemie. De transformatie van lood naar goud waar middeleeuwse mystici zich al over bogen, is niet letterlijk te nemen, aldus Reinoud. Het is een metafoor voor een innerlijk transformatieproces, gericht op steeds verdere verfijning van je energie. Na zich meer dan 25 jaar bij leraren over de hele wereld te hebben bekwaamd in deze en aanverwante processen zoals martial arts, seksuele kung fu en droomtraining, richt Reinoud in 2014 zijn eigen mysterieschool, Taotraining, op. Via dit platform onderwijst hij een actuele vertaling van het eeuwenoude gedachtegoed van de Interne Alchemie, te vinden op www.taotraining.nl.

Als sifu stapt hij in de rol van leraar en gidst hij je vooral om je eigen weg en waarheid te vinden. Want Tao is De Weg, en die kun je alleen maar zelf volgen. De enige echte leermeesteres is volgens Reinoud de natuur. Vanuit de gedachte dat je zelf natuur bent helpt de training je om je eigen natuurlijkheid te hervinden. Dat is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Bewustzijnstraining gaat niet enkel over liefde en licht, maar ook over schaduwwerk, de-traumatiseren en het leren omgaan met schade, schuld en pijn.

Reinoud wordt in deze Brilliant Conversation geïnterviewd door Dette van Zeeland. Zij is al vier jaar bij hem in opleiding en zal hem in dit gesprek het vuur aan de schenen leggen over de weg naar wijsheid en het navigeren in het ‘innerlijke landschap’. Welke wijze lessen biedt het taoïsme om ons leven, onze relaties en onze organisaties vorm te geven?

Wil je meer weten over Reinoud Eleveld? Bekijk een video-interview (54 min): https://youtu.be/DdUUHiui4hs
Meer weten over Taotraining, in woord en beeld? Dat kan op https://taotraining.nl/taotraining/

Schrijf je in

Inschrijven doe je via deze ticketlink op Eventbrite: https://corporaterituals_reinoud_eleveld.eventbrite.be Na inschrijving ontvang je de Zoomlink.

Er is de mogelijkheid om na afloop van deze Brilliant Conversation het pas uitgebrachte boekje ‘Op weg naar wijsheid. De vijf vormen van bewustzijn‘ te ontvangen. Voor een kleine meerprijs ontvang je het thuis.

Je doet dit eenvoudig door bij het bestellen van een ticket voor deze optie te kiezen en je adres mee te geven. Een ticket bestellen zonder boekje kan uiteraard ook.

Details

Date:
19 February 2022
Time:
10:00 - 12:00
Cost:
15€ – 25€
Website:
https://corporaterituals_reinoud_eleveld.eventbrite.be

Venue

Zoomsessie

Organiser

Corporate Rituals kernteam
Email
info@corporaterituals.be
View Organiser Website