Training

Een goede begeleider weet hoe je de kracht van een ritueel betekenisgevend kan inzetten.

Leer hoe je dit zelf op een hedendaagse, professionele en respectvolle manier kan doen. Hierbij delen we graag onze kennis en praktijkervaring.

Tijdens de tweedaagse ‘Essential Rituelen in Organisaties’ delen we onze jarenlange ervaring en expertise graag met jou. We nemen je mee naar de oeroude én springlevende wereld van rituelen. Stap voor stap gaan we samen op ontdekkingstocht, waarin co-creatie en directe toepassing een belangrijke plek hebben. Zodat je al doende de essentie meekrijgt van waar het om gaat bij organisatierituelen en hun praktische toepassing in professionele contexten. Een goede balans tussen inzichten uit antropologie en organisatiepsychologie, directe ervaring en groepsreflectie staat centraal.

Voor wie na de Essential verder wil gaan met het begeleiden van organisatierituelen creëren we een Community Of Practice waarbij uitwisseling en verdieping centraal staat. Elke lente is er een tweedaagse tribe gathering waar peers elkaar ontmoeten en leren van elkaar. Via dit ‘lerend netwerk’-event willen we kennis over deze nieuwe ‘métier” helpen verspreiden onder professionals. 

Naast diepgaande, transformerende rituelen of ceremonies zijn er op de werkvloer ook kleine, alledaagse rituele handelingen. In deze online training leer je hoe je deze kan initiëren en implementeren, zodat ze deel gaan uitmaken van de organisatiecultuur. Of zodat meer stroming ontstaat in de richting van een gewenste bedrijfscultuur of purpose.

Een initiatie in natuurwijsheid en hedendaags sjamanisme maakt ons als coach & procesbegeleider bewuster van onze rol als EarthKeeper ten dienste van de planeet en de komende generaties. Daarenboven is deze opleiding rijk aan toepassingsmogelijkheden voor je eigen praktijk.  

Blijf op de hoogte van nieuwe data via onze nieuwsbrief en agenda.

We organiseren losse workshops als aanvulling en verdieping bij andere trainingen, zoals bijvoorbeeld werken met archtetypen op de bedrijfsvloer, hoe in je kracht staan en blijven als begeleider, hoe kun je via rituelen het seculiere verbinden met het sacrale. Sowieso vindt op elke winterzonnewende (21 december) een eendagsworkshop plaats. 

Geregeld nodigen we leraren en Elders uit voor een boeiende online uitwisseling. Via de nieuwsbrief en de agenda blijf je op de hoogte.

Op maat voor jouw bedrijf

Soms werkt het beter om een training helemaal op maat te creëren voor een team, leidinggevenden, een specifieke groep medewerkers. De focus is helemaal gericht op jouw leervragen, jouw bedrijfscontext. Stel ons je vraag. We kijken er graag met jou naar.

Wat tevreden deelnemers over onze trainingen zeggen

“Zeer boeiende, ervaringsgerichte deepdive in bedrijfsrituelen onder deskundige en enthousiaste begeleiding. Mooie balans tussen theorie, ervaring, bespreken van cases en zelf aan de slag. Heel geslaagde tweedaagse!”
Petra Neyt
Wilde Zwanen
“Deze training geeft praktische handvatten over hoe je weer 'gemeenschap' in bedrijven kan introduceren. Met name verbondenheid, heelheid en veiligheid om te voelen en te zeggen wat er leeft. Je kan deze tool gebruiken om de dynamiek binnen groepen/afdelingen te transformeren en alles wat er is te (h)erkennen en welkom te heten. Bedrijven hebben meer dan ooit nood aan diepgaande rituelen om verdere versplintering en ontvreemding tegen te gaan.”

Ontdek onze trainingen

Meer info

ewoud@corporaterituals.be

+32 478 407 429